Igen, ez így van! A tejföl szinte mindenhez jó, a túró meg azért kell, hogyha hirtelen sütit akarok csinálni, akkor legyen mihez nyúlnom.
Na, természetesen ma is volt túró ezért egy hagyományos süti következik, persze úgy ahogy én csinálom:)
Ma reggel éppen sárgabarack lekvárt bontottam fel, ezért szinte adta, hogy Rákóczi túrós legyen, (az epret meg megeszem én).
Rákóczi túrós |
RÁKÓCZI TÚRÓS SÜTI:
tészta, tojásfehérje és töltelék |
Tészta:
25 dkg margarin
1,5 dl tejföl
35 dkg liszt
13 dkg cukor
1 db tojás
1 citrom reszelt héja
pici só
1 csomag sütőpor
Töltelék:
0,5 kg túró
2,5 dl tejföl
3 evőkanál búzadara
túrós töltelék, összekeverés előtt |
1 citrom reszelt héja
2 marék aszalt ribizli (vagy mazsola)
fél csomag vanília pudingpor
cukor - ízlés szerint de nem kell sok, mert a barack lekvár édes
sárgabarack lekvár
Tetejére:
4 tojás fehérje
30 dkg cukor
pici só
1 kiskanál ecet
Elkészítés: A tésztához a puha margarint összekeverem egy nagyobb tálban a többi hozzávalóval, majd egy közepes méretű tepsibe nyomkodom.
az elősütött tésztát baracklekvárral megkenem |
erre kanalazom a túrós tölteléket |
a tojáshabot jó keményre felverem |
berácsozom és a közöket baracklekvárral kitöltöm |
A hőmérsékletet visszaveszem 100 C fokra.
ez mindig siker:) |
1 szeletke Rákóczi túrós |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése