Éppen ezért most egy egzotikus gyümölcsleves következik, fél óra alatt megvan, sőt én ennyi idő alatt még jégen ki is hűtöttem.
Szerencsére a hűtőszekrény elég hamar csinál egy közepes vödörnyi jeget, amit sokszor használok a sütemény krémek vagy ilyen gyümölcslevesek gyors lehűtésére.
hideg-fűszeres ananászleves |
FŰSZERES-HIDEG ANANÁSZLEVES:
hozzávalók |
1 db szép friss ananász
1 db nagyobb citrom
4 db kardamom mag kikapart belseje
2 evőkanál gyümölcs cukor (fruktóz)
(kristálycukor is jó)
őrölt fahéj ízlés szerint
2 dl tejszín
fél csomag tejszínízű pudingpor
(vaníliás is jó)
díszítéshez:
citromfű levélke
Elkészítés: Az ananászt megpucolom, majd a középső torzsa részéről levágom.
Apró kocákra vágom és egy nagyobb edényben a cukorral és a fűszerekkel karamellizálni kezdem. (nem kell alá semmi, mert az ananász kellő mennyiségű levet ereszt)
Ezután felöntöm 1,8 l vízzel, belefacsarom a citrom levét és még a lemosott héját is beledobom.
A tejszínt elkeverem a fél csomag pudingporral és amikor már kezdene felforrni, akkor belekeverem és hagyom, hogy felforrjon.
A mosogatóba hideg vizet folyatok, ebbe szórom a jeget és gyorsan lehűtöm. Így hamar megvan és lehet tálalni, citromfű levélkével díszítem a tányérokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése