Az eisberg és a Mindmegette közös főzőkurzusát a Chefparade főzőiskolában, valamint eisberg-ajándékcsomagot nyertek Bakai Andrea, Balkai Marianna, Ékes Andrea, Farkas Bernadett, Füst Ádám, Hossó Anita, Klock eszter, Molnár Béla, Sebestyén Ildikó és Tóth-Nacsa Ági
(FORRÁS: Mindmegette.hu)
Ez volt a receptverseny győztes hirdetésének rám vonatkozó része! Mindig nagyon örülök, ha nyerek valamit:)
Most már 2 éve hűségesen küldözgetem a receptjeimet a Mindmegettének és szerintem megtartom ezt a jó szokásomat.
amikor beléptünk ez a látvány bal oldala:) |
sok-sok szakácskönyv, vettem is egy Rachel Allen-t |
Lufikkal, üdítőkkel várták a nyerteseket, mindenki választhatott egy kedvére való asztalt, ahol majd a megfőzött ételt elfogyaszthatja illetve egy másikat, ahol maga a főzés történt.
itt főztem én |
Az alapanyagok már előre ki voltak készítve és mivel elég korán megérkeztem, így az asztalon lévő 3 receptet kezdtem el tanulmányozni.
mindenki megkapta a recepteket |
Az előétel: Fetás rukkolás quiche
A főétel: Citromos vajjal grillezett lazac steak - parmezános zöldség ropogóssal - málnaöntetes nyári salátával
A desszert: Répás halva - citrom sorbet
A Chefparade főszakácsa Bartal Sándor először elmondta, hogy mit fogunk főzni, aztán máris
Bartal Sándor főszakács és mi |
RÉPÁS HALVA - CITROM SORBET:
Hozzávalók: 2 főre
200 g reszelt Eisberg sárgarépa
3,5 dl tej
0,5 dl víz
1 evőkanál vaj
1 evőkanál áztatott mazsola
2 evőkanál mandula szelet
5 dkg cukor
kevéske kardamon mag
1 citrom leve és reszelt héja
8 dkg cukor
1 lime leve
2,5 dl víz
a kardamomból 2 szemnek a belsejét azaz pár db magocskát használtunk |
egy kis segítség mindig jól jön:) |
készül a citromos sorbet a tört jégen |
répás halva - citrom sorbet |
A mandula lapokat serpenyőben megpirítjuk. A répás halvát kis tálkákba kanalazzuk, meghintjük a maradék pirított mandula lapokkal és jeges citrom sorbet kínálunk mellé.
Sándor és a leveles tészta |
FETÁS RUKKOLÁS QUICHE:
Hozzávalók: 2 főre
15 dkg fagyasztott leveles tészta
Töltelék:
1 dl tejszín
1 egész tojás
2 marék friss rukkola
2 gerezd fokhagyma
fél szál póréhagyma
8 dkg feta sajt
őrölt bors
só
4 dkg vaj
Elkészítés: Kisebb pités tálkába (vagy eldobható alumínium tálkába) tesszük a liszttel meghintett és 1 cm vastagra kinyújtott leveles tésztát, amit előtte olajjal megkentünk. Megszurkáljuk és a következő töltelékkel megtöltjük:
Kevés vajat olvasztunk egy serpenyőbe, majd az apróra vágott póréhagymát megfonnyasztjuk benne. Ezután kerül bele a szintén apróra vágott fokhagyma, a rukkola salátának a fele, majd a borssal és sóval összetört feta sajt, de ekkor már a tűzről lehúzzuk most kerül bele a rukkola másik fele.
A tejszínt a tojással összekeverjük. A piteformát megtöltjük a töltelékkel úgy, hogy 1 cm-t hagyunk a tetején, majd a tejszínes tojással meglocsoljuk. (én az enyémre, csak, hogy később megismerjem, hogy melyik volt, tettem tésztából egy kis rukkola levél formát).
Előmelegített 180 C fokos sütőben 30 perc alatt elkészül, szép "térkép" mintája lesz, legalábbis így nevezte a Sándor.
A végeredmény szemet gyönyörködtető, én nem is ettem meg, hanem becsomagoltam és hazahoztam itthon meg együtt megettük a Gusztival.
A főmenühöz az önteteket a Sándor készítette el helyettünk: málnaecettel, olívaolajjal, rosé borral, cukorral és málnával.
CITROMOS VAJJAL GRILLEZETT LAZAC STEAK - PARMEZÁNOS ZÖLDSÉG ROPOGÓSSAL - MÁLNAÖNTETES NYÁRI SALÁTÁVAL:
Hozzávalók: 2 fő részére
1-2 szelet lazac filé/ fő
1 citrom reszelt héja és leve
5 dkg vaj
olívaolaj
só
bors
Zöldségropogós:
1 csomag Eisberg káposztás-répás mix
5 dkg reszelt parmezán sajt
1 tojás
olívaolaj
só
bors
madársaláta
Öntet:
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál málnaecet
0,5 dl rosé bor
1 evőkanál cukor
1 marék málna
só
bors
díszítéshez:
pár szem málna
pár szem áfonya
Elkészítés: Sándor elkészítette a citromos vajat.
A lazac steaket sózzuk, borsozzuk (a bőrös felét nem) és kevéske olajon félig átsütjük, először a bőrével lefelé, majd megfordítjuk, a sütés akkor jó, ha 1/3 részéig kifehéredik, ekkor kell rajta fordítani, nem kell sokáig sütni, hogy ne száradjon ki.
Olvasztott citromos vajjal meglocsoljuk.
A zöldségropogóshoz kevés olívaolajon a zöldségeket megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk egy kicsit összeesni. Ha nedves lenne, kinyomkodjuk, majd egy tálba tesszük és reszelt parmezánnal és tojással elkeverjük, majd kanállal vagy kézzel kisebb halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és 200 C fokra előmelegített sütőbe toljuk, 15 perc alatt elkészül. Lapítsuk el a halmokat, hogy ropogósra süljenek.
Az öntethez a rosét, a cukrot, a málnaecetet egy serpenyőbe összeforraljuk. Hagyjuk kihűlni, majd olívaolajjal és friss málnával, sóval, borssal (citromborssal) kézimixerrel összeturmixoljuk.
Tálaláskor a salátákra öntjük a málnás öntetet, ráhalmozzuk a zöldség ropogósokat és a citromos vajas lazac steaket, gyümölccsel díszítjük.
Na én ezt is hazahoztam a Gusztinak, mert a halat nem szeretem, a zöldségropogós az fincsi volt, az öntet isteni, a Guszti meg irigy, mert nem adott a Sanyi cicának egy harapást sem a lazacból.
Búcsúzáskor még két zacskónyi ajándékot is kaptunk, az egyiket az Eisbergtől (hűtőtáska, strandlabda, kötény, hűtőmágnes, 4 saláta öntet, üvegnyitó, receptfüzet) és a Chefparadetól is (2 szakácskönyv, fakanál, chilis öntet, konyhai matrica, hűtőmágnes, 3 lufi, akciós kupon és szórólapok) illetve a Mindmegettétől a kötényt is hazavihettük.
Már másodszor voltam ilyen közös főzésen és most is nagyon jól éreztem magam, sőt, mondhatom jobban, mert már ismerős volt a terep és a Krisztivel főzhettem:)
A megbeszélt partnerem ugyan nem jött el (Marcee menj a fenébe!) ezt azért sajnálom nagyon, mert bárki örült volna egy ilyen gasztronómiai kalandnak.
Kriszti birkózik a fetás-rukkolás töltelékkel |
A tejszínt a tojással összekeverjük. A piteformát megtöltjük a töltelékkel úgy, hogy 1 cm-t hagyunk a tetején, majd a tejszínes tojással meglocsoljuk. (én az enyémre, csak, hogy később megismerjem, hogy melyik volt, tettem tésztából egy kis rukkola levél formát).
ilyen praktikus alu-tálkákba sütöttük |
Előmelegített 180 C fokos sütőben 30 perc alatt elkészül, szép "térkép" mintája lesz, legalábbis így nevezte a Sándor.
a résztvevők mindegyike "mindmegette" amit főzött:) |
A főmenühöz az önteteket a Sándor készítette el helyettünk: málnaecettel, olívaolajjal, rosé borral, cukorral és málnával.
CITROMOS VAJJAL GRILLEZETT LAZAC STEAK - PARMEZÁNOS ZÖLDSÉG ROPOGÓSSAL - MÁLNAÖNTETES NYÁRI SALÁTÁVAL:
Hozzávalók: 2 fő részére
grillezett lazac steak zöldségropogóssal málnaöntetes salival |
1 citrom reszelt héja és leve
5 dkg vaj
olívaolaj
só
bors
Zöldségropogós:
1 csomag Eisberg káposztás-répás mix
5 dkg reszelt parmezán sajt
1 tojás
olívaolaj
só
bors
madársaláta
Öntet:
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál málnaecet
0,5 dl rosé bor
1 evőkanál cukor
1 marék málna
só
bors
díszítéshez:
pár szem málna
pár szem áfonya
Elkészítés: Sándor elkészítette a citromos vajat.
A lazac steaket sózzuk, borsozzuk (a bőrös felét nem) és kevéske olajon félig átsütjük, először a bőrével lefelé, majd megfordítjuk, a sütés akkor jó, ha 1/3 részéig kifehéredik, ekkor kell rajta fordítani, nem kell sokáig sütni, hogy ne száradjon ki.
Olvasztott citromos vajjal meglocsoljuk.
A zöldségropogóshoz kevés olívaolajon a zöldségeket megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk egy kicsit összeesni. Ha nedves lenne, kinyomkodjuk, majd egy tálba tesszük és reszelt parmezánnal és tojással elkeverjük, majd kanállal vagy kézzel kisebb halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és 200 C fokra előmelegített sütőbe toljuk, 15 perc alatt elkészül. Lapítsuk el a halmokat, hogy ropogósra süljenek.
Az öntethez a rosét, a cukrot, a málnaecetet egy serpenyőbe összeforraljuk. Hagyjuk kihűlni, majd olívaolajjal és friss málnával, sóval, borssal (citromborssal) kézimixerrel összeturmixoljuk.
Tálaláskor a salátákra öntjük a málnás öntetet, ráhalmozzuk a zöldség ropogósokat és a citromos vajas lazac steaket, gyümölccsel díszítjük.
citromos vajjal grillezett lazac steak parmezános zöldség ropogóssal, málnaöntetes nyári salátával |
Na én ezt is hazahoztam a Gusztinak, mert a halat nem szeretem, a zöldségropogós az fincsi volt, az öntet isteni, a Guszti meg irigy, mert nem adott a Sanyi cicának egy harapást sem a lazacból.
ennyi sok ajándékot kaptunk:) |
Búcsúzáskor még két zacskónyi ajándékot is kaptunk, az egyiket az Eisbergtől (hűtőtáska, strandlabda, kötény, hűtőmágnes, 4 saláta öntet, üvegnyitó, receptfüzet) és a Chefparadetól is (2 szakácskönyv, fakanál, chilis öntet, konyhai matrica, hűtőmágnes, 3 lufi, akciós kupon és szórólapok) illetve a Mindmegettétől a kötényt is hazavihettük.
Már másodszor voltam ilyen közös főzésen és most is nagyon jól éreztem magam, sőt, mondhatom jobban, mert már ismerős volt a terep és a Krisztivel főzhettem:)
A megbeszélt partnerem ugyan nem jött el (Marcee menj a fenébe!) ezt azért sajnálom nagyon, mert bárki örült volna egy ilyen gasztronómiai kalandnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése