POGÁCSA JOGHURTTAL, MEDVEHAGYMÁVAL, NAPRAFORGÓMAGGAL:
Hozzávalók:
70 dkg liszt
a tészta |
10 dkg reszelt sajt
1 kis pohár joghurt
1-2 evőkanál só
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 csomag száraz élesztő
1 db tojás
1 lapos evőkanál medvehagyma
3 evőkanál napraforgómag
2 dl langyos tej
kevés cukor
Tetejére:
1 tojás
reszelt sajt
Elkészítés: Kenyérsütő gépbe teszem a hozzávalókat, majd 1,5 órás keverő-kelesztő programra állítom.
1,5 tepsi lett belőle |
Amikor a tészta elkészült és szépen megkelt, akkor lisztezett asztalon 7-8 mm vastagra nyújtom, közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatom.
A sütőt 200 C fokra előmelegítem. A tepsit sütőpapírral kibélelem és erre rakom a pogácsákat.
A tetejüket megkenem felvert tojással és sajtot is rakok rá.
Sütőben szép világos barnára sütöm, kb 12 perc alatt.
Nagyon egyszerű volt, érdemes kipróbálni:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése