kócos sajtos, leveles tésztából, mascarponés sajtkrémmel |
KÓCOS SAJTOS LEVELES TÉSZTÁBÓL, MASCARPONE SAJTKRÉMMEL:
Hozzávalók: 19 db-hoz
0,5 kg leveles tészta
25 dkg mascarpone sajtkrém
10 dkg reszelt trappista sajt
só
1 tojás
kevés liszt,
kevés tej,
pici olaj, őrölt bors keverék
Elkészítés: A leveles tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtom és pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Minden második korog közepét egy kisebb formával kilyukasztok.
A sütőt 240 C fokra előmelegítem. Egy tepsibe sütőpapírt teszek és a felvert tojással megkenem a teli korongokat, mindegyikre helyezek egy lyukasat. Ezeknek a tetejét is lekenem tojással.
Betolom a forró sütőbe és légkeveréssel 9 perc alatt megsülnek. A leveles tésztához mindig forrónak kell lennie a sütőnek, akkor jön fel szépen.
a maradékot is kiszaggattam és ezek a picik is kisültek |
Egy kisebb edényben kevés tejet, lisztet és a felvert tojás maradékát felfőzöm. Sózom, borsozom, majd 2 marék reszelt sajtot keverek bele, ezután a tűzről lehúzom és hagyom hűlni.
Ha lehűlt a mascarpone krémmel kikeverem. Mindegyik megsült tészta közepére kanalazok egy jó adagot, majd reszelt sajtba mártom és már el is készültek a kócosok:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése