A fűszerezése is ízlés szerint történhet, most egy variációt írok le:
szűzérme, fűszeres reszelt krumplis bundában |
SZŰZÉRME FŰSZERES RESZELT KRUMPLIS BUNDÁBAN:
Hozzávalók:
1 csík szűzérme
2 db burgonya
fél reszelt lila hagyma
1-2 tojás
2-3 evőkanál finomliszt
só
Provance fűszerkeverék
őrölt bors
Köret: gombás rizs
3 dl rizs
6-8 db gomba
őrölt bors
só
olaj
petrezselyem levél
5,5 dl forró víz
Elkészítés: A húst megmosom és tetszés szerint akár karikákra vagy ahogy most, hosszában elfeleztem és ezután felszeletelem. 6 nagyobb szeletet kapok. Kissé kiklopfolom.
Ezután meghintem sóval és lisztbe mártom a szeleteket, hogy a reszelt krumplis massza jobban rátapadjon.
A masszához egy tálba reszelem a nyers krumplit, a hagymát, fűszerezem, hozzáütöm a tojásokat és annyi lisztet, hogy viszonylag sűrű masszát kapjak. Serpenyőben úgy sütöm ki, hogy minden darabnak mindkét oldalát belemártom a masszába, egy kissé rá is nyomkodom, majd lassú tűznél kisütöm.
Gombás párolt rizzsel tálalom.
Közben újra elkezdem a narancshéj kandírozását. A receptből már 3 félét feltettem ide, de a legegyszerűbbet gyorsan újra leírom:
1 nap ázás után a frissen készült szirupban |
NARANCSHÉJ KANDÍROZÁSA:
narancshéj
cukor
víz
Elkészítés: A narancsokat alaposan megmosom és meg is dörzsölöm szivaccsal. Megpucolom és a súlyával egyező mennyiségű cukorral és annyi tiszta vízzel, ami ellepi felteszem forralni.
Pár perc forralás után fedőt teszek rá, leveszem a tűzről, hagyom kihűlni.
1 hét áztatás után leszűröm, feldarabolom, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem |
6-7 napig hagyom a szirupban puhulni, majd leszűröm, egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítem. Előtte még vékony csíkokra esetleg kockákra vágom. Előmelegített 110 C fokos sütőben, légkeveréssel szárítom 10-15 percet.
kiveszem, hagyom hűlni, majd megszórom cukorral |
ez 5 db narancs héja |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése