A tészta egy sütőporos kevert tészta, legegyszerűbb mindent egy nagy tálban kikeverni, semmivel nem lesz jobb vagy rosszabb, ha a tojásokat szétválasztom, ha a zsiradékot a cukorral külön kikeverem, úgyhogy most a legegyszerűbb módszert írom le:
kuglóf dióval, mazsolával és kandírozott narancshéjjal, de egyszerűen |
KUGLÓF EGYSZERŰEN:
Hozzávalók:
4 db tojás
23 + 2 dkg margarin
18 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2 dl tejföl
pici só
40-45 dkg liszt
1 marék mazsola
1 marék kandírozott narancshéj
1-2 marék durvára tört dió
rumaroma
kevéske zsemlemorzsa
Elkészítés: Egy nagy tálba ütöm a tojásokat, hozzáadom a cukrokat és a puha margarint, sót, majd géppel jól kikeverem. Ezután adom hozzá a lisztet és a sütőport, a tejfölt, összekeverem, majd hozzáadom a mazsolát, rumaromát diót, narancshéjat. Egy sűrű kenhető tésztát kapok.
a kikevert tésztához hozzáadom a diót, mazsolát, narancshéjat |
a formát kikenem, meghintem és az aljára diót szórok |
a formába kanalazom a tésztát |
Tálaláskor porcukorral meghintem.
Természetesen a kuglófot bármivel kombinálhatjuk, csokival, aszalványokkal, akár mázakkal is bevonhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése