2012. 10. 31.

KUGLÓF EGYSZERŰEN

A kuglóf sütés legbonyolultabb része, talán maga a forma kiválasztása, de már olyan klassz tapadásmentes formákat lehet kapni, hogy már ez sem:)

A tészta egy sütőporos kevert tészta, legegyszerűbb mindent egy nagy tálban kikeverni, semmivel nem lesz jobb vagy rosszabb, ha a tojásokat szétválasztom, ha a zsiradékot a cukorral külön kikeverem, úgyhogy most a legegyszerűbb módszert írom le:


kuglóf dióval, mazsolával és kandírozott narancshéjjal, de egyszerűen

KUGLÓF EGYSZERŰEN:
Hozzávalók:
4 db tojás
23 + 2 dkg margarin
18 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2 dl tejföl 
pici só
40-45 dkg liszt
1 marék mazsola
1 marék kandírozott narancshéj
1-2 marék durvára tört dió
rumaroma
kevéske zsemlemorzsa

Elkészítés: Egy nagy tálba ütöm a tojásokat, hozzáadom a cukrokat és a puha margarint, sót, majd géppel jól kikeverem. Ezután adom hozzá a lisztet és a sütőport, a tejfölt, összekeverem, majd hozzáadom a mazsolát, rumaromát diót, narancshéjat. Egy sűrű kenhető tésztát kapok.

a kikevert tésztához hozzáadom a diót, mazsolát, narancshéjat


a formát kikenem, meghintem és az aljára diót szórok
A kuglófformát kikenem margarinnal (2 dkg) és behintem zsemlemorzsával. Az aljára szórok egy kevés diót is.
a formába kanalazom a tésztát
Belekanalazom a tésztát, előmelegített 170 C fokos sütőben 65-70 percig sütöm. A tészta kijön rögtön a formából, asztalra borítom és konyharuhával letakarva hagyom kihűlni.

Tálaláskor porcukorral meghintem.


Természetesen a kuglófot bármivel kombinálhatjuk, csokival, aszalványokkal, akár mázakkal is bevonhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése