MEGGYES-ALMÁS OMLÓS PITE:
Hozzávalók:
tészta:
50 dkg zsiradék (25 dkg margarin és 25 dkg zsír)
1 kg finom liszt
az almás töltelék jó sok fahéjjal:)) |
1 dl tejföl
15 dkg barna cukor (jó a fehér is)
1 csomag sütőpor
só
2 tojás és 1 tojás fehérje
töltelékhez:
2,1 kg alma
1 üveg meggybefőtt
sütés előtt |
2 marék mediterrán mix (aszalványok)
1 citrom reszelt héja
bőségesen: őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
hintésnyi zsemlemorzsa
tetejére:
1 tojás sárgája
Elkészítés: A mennyiség egy tepsinyi (a sütő méretének megfelelő).
A zsiradékot gyorsan eldolgozom a többi hozzávalóval, majd a felét egy nagy tepsibe belerakom, a széleit a kezemmel eligazgatom, majd előmelegített 180 C fokos sütőben 12 perc alatt elősütöm.
nyammi.. megsült |
Ezt a tölteléket halmozom az elősütött tésztára, majd elsimítom a tetejét, meghintem egy kevés zsemlemorzsával. Kinyújtom a tészta másik felét, ezt a sodrófa segítségével átemelem a töltelékre, a széleit eligazítom. Nedves kézzel a tetején a tojás sárgáját elsimogatom, villával becsíkozom és visszatolom a sütőbe, amíg szép barna nem lesz a teteje. kb. 35 perc.
/A süti szélével nem foglalkozom, mert azt úgy is levágom/
Kihűlés után szeletelem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése