Az enyhén édes változatot pedig magunknak a hosszú hétvégére.
Hű de jól néz ki! Józsika biztosan örül majd neki:)) |
KAPROS TÚRÓS PITE SÓSAN:
Hozzávalók:
tészta:
1 tojás
8 dkg zsír
só
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
krém:
sütés előtt is jól néz ki:)) |
2 tojás
2 db főtt áttört burgonya
1 dl tejföl
só
1 csomag friss kapor
fél csomag vaníliás cukor (csak aki szereti)
pár apró kockára vágott szalonna
Elkészítés: Először sós vízben megfőzöm a megpucolt, kockára vágott krumplit, majd leszűröm és áttöröm. Hagyom kihűlni.
A tésztához valókat egy tálban gyorsan összegyúrom, majd egy kis gombócot félreteszek belőle a tetejére és a többit egy piteformába nyomkodom úgy, hogy a széleire is jusson. 180 C fokra előmelegített sütőbe tolom és 15 percet elősütöm.
Ez idő alatt elkészítem a krémet: egy nagyobb tálba teszem a túrót, a főtt, áttört krumplit, a tejfölt, sót és a 2 tojás sárgáját a friss kaporral. Kézzel vagy villával elkeverem. A 2 tojás fehérjét kemény habbá verem és végül ezt is beleforgatom. Egy fél csomag vaníliás cukorral is meghintem, majd kiveszem az elősütött tésztát és rákanalazom a túrós tölteléket.
de megsütve még jobban:)) |
/átviszem a szomszédba, remélem eltaláltam a Józsi ízlését:))/
KAPROS TÚRÓS PITE ÉDESEN:
Hozzávalók:
tészta:
30 dkg margarin
60 dkg liszt
1,5 dl tejföl
1 csomag sütőpor
8 dkg barna cukor
1 tojás
só
az elősütött tésztán a túrós töltelék |
50 dkg túró
2 marék mediterrán mix aszalt gyümölcs
1 csomó friss kapor
1 csomag vaníliás cukor
8 dkg barna cukor
1 citrom reszelt héja
2 dl tejföl
2 tojás
3 db főtt krumpli áttörve (búzadara helyett)
só
indulás a sütőbe:) |
Ez idő alatt a tészta hozzávalóit egy tálban összekeverem, egy közepes 32 x 33 cm-es tepsibe nyomkodom, majd 180 C fokra előmelegített sütőbe 15 percet elősütöm. Egy kis darabot a tésztából félreteszek a tetejére.
A túrós töltelékhez egy nagyobb tálba rakom a túrót, az áttört krumplit, a cukrokat, kaprot és az aszalt gyümölcsöt. Hozzáadom a 2 tojás sárgáját , a reszelt citromhéjat és a tejfölt is, majd jól elkeverem.
A tojások fehérjét kemény habbá verem és azt is hozzáforgatom a túróhoz.
Kiveszem az elősütött tésztát, rákanalazom és elsimítom a tölteléket, majd a félretett tésztát kinyújtom, derelyevágóval csíkokra vágom és a süti tetejére helyezem rács alakzatban.
Visszatolom a sütőbe és 45 percig tovább sütöm.
Kihűlés után szeletelem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése