RÉPATORTA PÁLINKÁS MASCARPONE KRÉMMEL:
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 7 tojás
- 7 evőkanál méz
- 20 dkg margarin
- 12 evőkanál liszt
- 1,5 narancs reszelt héja
- 10 dkg Thomson mazsola (beáztatva)
- 5 dkg aszalt vörös áfonya (beáztatva)
- 5 db nagyobb répa reszelve (kb. 45 dkg)
- 2 cl ágyas pálinka (én szilvát tettem bele)
- 2 dl kandírozott narancshéj
- 10 dkg dió durvára törve (zacskóban klopfolva)
- só
- őrölt fahéj
- őrölt gyömbér
- őrölt szegfűszeg
- 1 csomag sütőpor
- A krémhez:
- 50 dkg mascarpone
- 1,5 narancs reszelt héja
- 7 cl ágyas pálinka (én szilvát használtam)
- 20 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag zselatinfix
- Valamint:
- csokimáz
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral és pici sóval jó kemény habbá verem fel. A répákat megpucolom és lereszelem.
Egy nagyobb tálban a tojások sárgáját a többi hozzávalóval kézzel összekeverem, majd a végén a tojáshabot is beleforgatom. Ragadós massza lesz.
(2 kg narancs héjából 2 üvegnyi kandírozott narancshéjat lehet készíteni, amit én a hűtőszekrénybe tárolok)
Egy nagyobb tálban a tojások sárgáját a többi hozzávalóval kézzel összekeverem, majd a végén a tojáshabot is beleforgatom. Ragadós massza lesz.
(2 kg narancs héjából 2 üvegnyi kandírozott narancshéjat lehet készíteni, amit én a hűtőszekrénybe tárolok)
Zsírpapírral bélelt nagyobb tepsibe simítom (28 x 36 cm), majd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsül.
A tésztát kiborítom, hűlni hagyom, majd hosszában 2 felé vágom, mivel 2 db tortát szeretnék belőle. Mindkét tészta vastagságát félbevágom, hogy a krémmel megtölthessem.
Elkészítem a krémet: a habtejszínt a porcukorral és a zselatinfix-szel kemény habbá verem, majd belekeverem a mascarponét, a pálinkát és a reszelt narancshéjat.
A krémet rákanalazom a 2 süti aljára, elsimítom, majd ráteszem a tetejét, az egyiket a mascarponés krémmel vonom be, a másikra csokimázat teszek.
Jujj de fincsi:))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése