2011. 08. 22.

PILÁF SERTÉS SZŰZZEL (ZÖLDSÉGES RIZSES HÚS)

Keleten piláfnak hívják nálunk rizses hús zöldséggel. Bármilyen hússal és zöldséggel készíthető, egyszerű de laktató étel, melynek egy változatát osztom meg:

PILÁF SERTÉS SZŰZZEL:
Hozzávalók:


1 csík szűzérme
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
30 dkg mexikói zöldségkeverék
8 db gomba
4 dl rizs
olaj

1/2 mokkáskanál kurkuma
1/2 mokkáskanál curry
1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
1/2 mokkáskanál őrölt chili paprika 
1 dl vörösbor






Elkészítés:


A sertés szűzérmét vékonyabb csíkokra felvágom. A hagymát lereszelem és olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a hús csíkokat, megpirítom, fűszerezem és a vörösbort aláöntöm. Pár percig fedő nélkül kevergetem, majd lefedve puhára párolom. Ha megpuhult a hús akkor lehet hozzáadni a mexikói zöldségkeveréket és a megmosott rizst.

Az egészet felöntöm a rizs mennyiségének duplája vízzel és takarék lángon , lefedve készre főzöm, már nem kevergetem.
Reszelt sajttal is nagyon finom.

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok: könnyű

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése