pizzás virág súlya kb 20 dkg |
PIZZÁS VIRÁG:
puha, rugalmas pizza tészta |
tészta:
80 dkg finomliszt
25 dkg főtt áttört burgonya
2,8-3 dl langyos tej
1 dl olaj
só
cukor
1 csomag száraz élesztő
pizzatöltelék:
4 db gomba
1 db hagyma
8 szelet sonka
2 dl kukorica
0,5 l paradicsompüré
oregáno
őrölt bors
só
cukor
őrölt babérlevél
reszelt sajt
Elkészítés: A burgonyát megpucolom, kisebb kockákra vágom, sós vízben megfőzöm és áttöröm, majd hagyom hűlni.
A tésztához a többi hozzávalóval együtt a langyosra hűlt krumplit is beleteszem a kenyérsütőbe, majd másfél órás keverő-kelesztő programmal a tésztát kidolgoztatom.
8 egyforma részre vágom a tésztát |
Ezután lisztezett asztalon 8 egyforma részre vágom.
Amíg a tészta kel, elkészítem a tölteléket. Egy edényben olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztom, majd belerakom a többi hozzávalót is, amit szintén egészen apróra vágok: gomba, sonka, majd a paradicsompüré, kukorica. Ezután ízlés szerint fűszerezem, az oregánót nem sajnálom és kb.10 percet főzöm, majd hagyom kihűlni.
sonkás-gombás-hagymás-kukoricás töltelék |
A tésztagombócokat kinyújtom fél cm vastag téglalapokra, 2-3 kanál tölteléket teszek az elejére, feltekerem, majd éles késsel 1,5-2 cm-ként bevagdosom, de nem teljesen.
Ezután összetolom a két végét, az egyik vége lesz a közepe, a többin fél fordulatot tekerek és virág formát kapok.
a pizzás virágok sütés előtt |
Mind a 8 db-ot ugyanígy elkészítem, miközben a sütőt előmelegítem 230 C fokra.
A pizzás virágok tetejére sajtot reszelek és betolom a sütőbe, ahol 20 perc alatt megsül.
Hát gyönyörű és nagyon fincsi:)
pizzás virág |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése