gombával töltött házi tészta sombrerok, paradicsomos szósszal |
HÁZI TÉSZTA: GOMBÁVAL TÖLTÖTT TÉSZTA, PARADICSOMOS SZÓSSZAL:
Hozzávalók: 2 adaghoz
készül a gombás töltelék |
2 db tojás
0,5 dl viz
só
kb. 20 dkg finomliszt
petrezselyem vagy oregáno vagy bazsalikom levélkék
Gombatöltelék:
4 db gomba (nagyobb)
fél sárga kaliforniai paprika
póréhagyma ízlés szerint egy kisebb darab
durvára darált színes bors
oregáno
só
1 lapos evőkanál libazsír
pohárral szaggatom ki a korongokat |
Bertolli klasszikus bazsalikomos szósz
1 evőkanál cukor
oregáno ízlés szerint
őrölt babérlevél ízlés szerint egy kevés
só
kevés reszelt sajt a tetejére
Elkészítés: Egy tálban összegyúrom a tésztát, majd asztalon kinyújtom, lehetőleg vékonyra. Meglisztezek egy vizespoharat és azzal kiszaggatom a tésztát, páros számú legyen.
Egy nagyobb edényben sós, olajos vizet forralok.
minden 2.-ra teszek tölteléket |
két korongot összetapasztok és meg is nyomkodom |
Egy serpenyőben libazsírt melegítek, (maradt a Márton napi libából), majd a hagymát, gombát és paprikát beleszórom, fűszerezem és addig párolom, amíg a gomba a levét elpárolja.
forró vízben kifőzöm a töltött tésztákat |
A kiszaggatott tészták felére halmozok 1-1 kiskanálnyi tölteléket, vizes ecsettel az üres korongok szélét megnedvesítem, hogy jobban tapadjon majd egymásra teszem őket, a széleiket lenyomkodom és egy kicsit tekerek is a szélén, így olyan sombrero formát kapok.
Mire elkészültem éppen felforrt a víz és ebbe teszem pár percre a töltött tésztákat.
félbevágtam, hogy látszódjon a töltelék:) |
Abban a serpenyőben amiben a gombát készítettem, a maradék zsiradékon a Bertolli szószt is felmelegítem, tovább ízesítem, majd a kifőtt kalapokat beleforgatom.
Tálaláskor sajtot reszelek rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése