rozsdás marha fehérpecsenye, szalvétás gombóccal |
SERPENYŐS ROZSDÁS MARHAHÚS:
most kezdi a több órás párolódást, jóféle vörösborban:) |
6-7 vastagabb szelet marha fehérpecsenye
(de másmilyen marhahús is jó)
1 db sárgarépa
1 db fehér répa
3 db vöröshagyma
2,5 dl finom vörösbor
1 db paradicsom
4 óra párolás után így néz ki |
kakukkfű
magos mustár
durvára darált színes bors
őrölt fekete bors
őrölt kömény
őrölt babérlevél
só
zsiradék
Elkészítés: A marhahúst vastagabb (1,5 cm) szeletekre vágom majd egy nagy serpenyőben olajon a húsok mindkét oldalát megkapatom.
Ezután hozzá teszem a felaprított hagymákat, répákat, paradicsomot, felöntöm a vörösborral, meghintem jó sok borssal és a többi fűszerrel is.
Lefedem és néha ránézek, a húst többször megfordítom, de legalább 3-4 órát párolom. Ha közben a levét elfőné akkor pótolom.
kiszedtem a húst egy tálba |
Félidőben a magos mustárt is belekeverem.
Amikor a hússzeletek megpuhultak kiszedem őket egy tálba. A szaftot botmixerrel pépesítem majd visszaöntöm a hússzeletekre és készen is van.
SZALVÉTAGOMBÓCHOZ:
Hozzávalók:
3-4 db zsemle, kifli vagy kenyér szelet
1 db vöröshagyma
a húsra töltöttem a turmixolt szaftot, nyammmiii |
só
őrölt bors
petrezselyemzöld
olaj
liszt
hideg víz
Elkészítés: A zsemléket felkockázom, tepsibe teszem, olajjal meghintem és világos barnára sütöm.
Egy nagyobb tálba teszem a többi hozzávalót, vizet és lisztet annyit adok hozzá, hogy nokedli állagú tésztát kapjak.
Ebbe e tésztába szórom bele a megpirult zsemlekockákat, átkeverem, majd olajozott alufóliára szedem ki, ahol hengert formálok belőle. (akkorát amekkora kényelmesen elfér a forróvizes edényben)
a tésztát alufóliába, majd sütőzacskóba rakom |
fő a sós vizben |
Egy nagy széles lábosba sós vizet forralok, az alufóliába csomagolt tésztát sütőzacskóba teszem, és ezzel együtt teszem bele a forró vízbe ahol 20-30 perc alatt, a vastagságától függően, elkészül.
Ekkor kiveszem, lehúzom róla az alufóliát és 1-1,5 cm vastagságúra szeletelem. Ezt kínálom köretnek a rozsdás hús mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése