pompás diótorta (a tálcáért bocsi, de csak ez ilyen hosszú) |
RUMOSDIÓ TORTA, KANDÍROZOTT NARANCCSAL ÉS GRILLÁZS MOGYORÓVAL:
Hozzávalók:
mehet a sütőbe a piskóta |
7 tojás
15 dkg durvára darált dió
4 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
só
1 csomag sütőpor
5 dkg olvasztott vaj
1 csomag vaníliás cukor
kevés őrölt fahéj
1-2 kanál kakaópor
Krémhez:
25 dkg durvára dalát dió
1 l tej
kisült és mellette nem kevés a diókrém:) |
6 evőkanál cukor
őröl fahéj
rumaroma
25 dkg margarin
3 evőkanál porcukor
2 maréknyi kandírozott narancshéj
Tetejére:
dió szemek
grillázs mogyoró
összeállítva |
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. A sütő méretének megfelelő nagyobb tepsit kibélelek sütőpapírral, erre öntöm középre a diós tészta felét, majd kakaóport keverek a maradék tésztába és ezt a két szélére töltöm.
13-14 perc alatt készre sütöm a tésztát, majd hagyom kihűlni.
A krémhez a tejet a lisztet és a durvára darált diót állandó kevergetés mellett felfőzöm. Annyi lisztet adok hozzá, hogy puding szerű sűrűséget érjek el. Ezután keverem bele a tűzről lehúzva a cukrot, a rumaromát, a fahéjat és a kandírozott narancshéjat. Az egészet hagyom kihűlni.
Egy másik tálban a porcukrot a margarinnal habosra keverem, ha a diós pép kihűlt összekeverem a margarinossal.
A megsült és kihűlt tésztáról lehúzom a papírt, hosszában 2 felé vágom és a széleiből is levágok 3 vékonyabb csíkot. Ezután egy tálcára teszem az alsó lapot, megtöltöm a diós krémmel, erre kerül a 3 vékony csík, ezt is megtöltöm krémmel majd befedem a tetejével.
A tetejére és az oldalára is jut bőven a krémből. Díszítésként diószemekkel kirakom és egy kevés grillázs mogyoróval is meghintem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése