Egy könnyű nyár végi étel következik. Itt is a csirkemell pácolása volt az egyetlen, ami meghatározza az egész étel jellegét és sikerét. A kuszkusz bármilyen zöldséggel párosítható, kiváló köret.
GRILLEZETT CSIRKEMELL ZÖLDSÉGES KUSZKUSZ:
Hozzávalók:
csirkemell filé
pácléhez:
darált chili
durvára darált színes bors
szójaszósz
2 gerezd reszelt fokhagyma
gyömbér por
garam masala
olívaolaj
kókusztej
4,5 dl kuszkusz
6 dl forró víz vagy zöldséglé
kurkuma
gyömbér por
kevés olaj
só
3 dl kínai zöldségkeverék
1 dl zöldborsó
Elkészítés: A páchoz valókat egy tálban összekeverem, a fűszereket ízlés szerint adagolom, de semmiből sem teszek nagyon sokat. A csirkemelleket elfelezem, majd a vastagságát is felezem és ezeket a vékony szeleteket elmerítem a pácban, lefedem és a hűtőbe teszem 3-4 órára.
Tálalás előtt a hússzeleteket grillen pár perc alatt megsütöm.
A kuszkuszt egy magas falú edénybe teszem. A zöldségeket egy másik edényben, kevés olajon, megsózva, megpárolom, majd ha elkészült, átszedem a kuszkuszra, fűszerezem gyömbérrel és kurkumával. 6 dl vizet vagy zöldséglevet forralok, majd a zöldséges kuszkuszra öntöm, átkeverem és lefedve hagyom, hogy a szemek magukba szívják a nedvességet. 10-15 perc alatt magától elkészül.
Tálaláskor a kuszkuszt forma gyűrűbe kanalazom és paradicsom szelettel díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése