2011. 09. 21.

BRASSÓ APRÓ PECSENYE JÓ FŰSZERESEN, TARJÁBÓL

A brassói az egyik kedvenc kajánk, mindenféle húsból szoktam csinálni, de most tarja van itthon, így abból lesz. Nem fogom sajnálni a fűszereket, mert akkor a legfinomabb, ha mindenből van benne bőven.



BRASSÓI APRÓ PECSENYE :
Hozzávalók: 5 adaghoz


5 szelet 1,5 cm vastag tarja
2 db vöröshagyma
10 dkg szeletelt bacon szalonna
2 db paprika
2 db paradicsom
5 nagy dundi gerezd fokhagyma
5 levél friss bazsalikom
2 db kicsi sárga chili paprika
majoránna
őrölt bors
piros fűszerpaprika

olaj
2,5 kg krumpli


Elkészítés:


Egy nagy vastagfalú edénybe készítem, ebbe teszek egy adag olajat, amin a  szalonnát,  hagymákat és a paprikát , paradicsomot megpirítom, erre jön a vékony csíkokra vágott tarja.
Jól átforgatom, kevergetem, majd fűszerezem: só, bors, majoránna, chili paprika, bazsalikom, fűszerpaprika. Ízlés szerint, de mindenből bőven rakok bele.
Aláöntök 1 dl vizet, lefedem és néha ránézek és megkeverem, de addig sütöm közepes lángon, amíg sűrű szaftja nem lesz.

A krumplit megpucolom,kockára vágom és bő olajban kisütöm. Majd az összeset hozzákeverem a húshoz.


Tejfölös, fokhagymás, kapros uborkasalátával tálalom.

A Guszti ragaszkodott hozzá, hogy sok olajban süssük a krumpli, pedig van Tefal Actifry sütőnk is amiben 2 evőkanál olajban kisül az egész, igaz kiszárad egy kicsit és 2 x 45 perc míg elkészül.



Elkészítési idő: 1,5óra
Nehézségi fok: könnyű

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése