2015. 06. 26.

SAJTTAL ÉS SPENÓTOS TÉSZTÁVAL SÜLT CSIRKE, és PIRÍTOTT CSIRKEMELL CSÍKOK, RUKKOLÁVAL,PARADICSOMMAL,KUKORICÁVAL

Sziasztok:-)
Megvagyok, aki tudja az tudja  aki nem annak elmondom, túl vagyok mind a 2 plasztikai műtéten. Jól, nagyon szépre/szépen sikerültek:-)
A doki neve dr László Gyula és mindenkinek jó szívvel ajánlom, bármilyen problémája is akadna.

Na és akkor előrukkolok a mai 2 étellel, amit az elmúlt időszakban csináltam. Könnyűek, nyáriasak, pár alapanyagból és nem nagyon drágák,  ellenben nagyon finomak:-)


sajttal, spenótos tésztával sült csirke combok

SAJTTAL ÉS SPENÓTOS TÉSZTÁVAL SÜLT CSIRKE COMBOK:
Hozzávalók:


40 dkg spenót levél vagy
1 doboz fagyasztott spenótlevél
1 lapos evőkanál liszt
2 dl tejszín

őrölt bors
3 gerezd fokhagyma reszelve

30 dkg reszelt sajt (bármilyen)
1 doboz spagetti vagy penne tészta
olaj vagy vaj

A csirkéhez:
3 egész csirke comb (felezve)

őrölt bors
mustár


Elkészítés: Először a csirkével foglalkozunk, mert a tészta hamar megvan. A sütőt előmelegítjük 200 C fokra.  A csirkéket félbe vágjuk, sózzuk, borsozzuk és j vastagon mustárral bekenjük mind a két oldalát. Ezután sütőzacskóba tesszük, melléöntünk 1 dl folyadékot,ami lehet víz, alaplé, száraz fehér bor, lezárjuk a zacskót és a sütőben pirosra sütjük, ez kb 45 perc.

A tésztát, sós,olajos vízben a dobozon feltüntetett ideig főzzük, majd leszűrjük.

A spenótot előkészítjük, ha friss, leforrázzuk, apróra vágjuk, ha fagyasztott akkor felolvasztjuk, kevés vajon megfuttatjuk a reszelt fokhagymával, sózzuk, borsozzuk és 1 kanál liszttel meghintjük majd  a tejszínnel felöntjük. Nem baj ha hígabb a spenótfőzeléknél majd a tészta felszívja.


Összekeverjük az elkészült spenótot a megfőtt tésztával, az egészet olajozott tepsibe terítjük.
A megsült csirkéket a levével együtt ráhelyezzük a tésztára, vastagon meghintjük az egészet reszelt sajttal és visszatoljuk a forró sütőbe de csak addig, amíg a sajt szépen rápirul.


Lehet tálalni:-)

PIRÍTOTT CSIRKEMELL RUKKOLÁVAL, PARADICSOMMAL, 
KUKORICÁVAL:
Hozzávalók:

3 db csirkemell filé csíkokra vágva
8 db koktél paradicsom negyedelve
1 cs. rukkola
1 dob. kukorica
4 szál újhagyma

őrölt bors
oregánó
olaj

Köret: tojásos rizs
3 dl rizs
3 db tojás
kevés tej vagy tejszín
olaj

petrezselyem levél

Elkészítés: A tojásos rizzsel kezdem, mert ennek kell több idő. A rizst megmosom, kevés olajon megpirítom, sózom, meghintem petrezselyem levéllel és  2 x-es mennyiségű meleg vízzel felöntöm. Hagyom felforrni, majd takarékra teszem és lefedem.

A 3 tojásból kevés sóval, tejjel vagy tejszínnel hígabb, darabosabb tojásrántottát készítek és az elkészült rizsbe belekeverem.

Egy serpenyőbe olajat öntök, ebbe megpirítom a csirkemell csíkokat, majd sózom, fűszerezem, borsozom, és hozzáadom a többi hozzávalót, a koktél paradicsomot, a kukoricát, az újhagymát és a rukkolát.


Csak átforgatom és már készen is van.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése