Megvagyok, aki tudja az tudja aki nem annak elmondom, túl vagyok mind a 2 plasztikai műtéten. Jól, nagyon szépre/szépen sikerültek:-)
A doki neve dr László Gyula és mindenkinek jó szívvel ajánlom, bármilyen problémája is akadna.
Na és akkor előrukkolok a mai 2 étellel, amit az elmúlt időszakban csináltam. Könnyűek, nyáriasak, pár alapanyagból és nem nagyon drágák, ellenben nagyon finomak:-)
sajttal, spenótos tésztával sült csirke combok
SAJTTAL ÉS SPENÓTOS TÉSZTÁVAL SÜLT CSIRKE COMBOK:
Hozzávalók:
40 dkg spenót levél vagy
1 doboz fagyasztott spenótlevél
1 lapos evőkanál liszt
2 dl tejszín
só
őrölt bors
3 gerezd fokhagyma reszelve
30 dkg reszelt sajt (bármilyen)
1 doboz spagetti vagy penne tészta
olaj vagy vaj
A csirkéhez:
3 egész csirke comb (felezve)
só
őrölt bors
mustár
Elkészítés: Először a csirkével foglalkozunk, mert a tészta hamar megvan. A sütőt előmelegítjük 200 C fokra. A csirkéket félbe vágjuk, sózzuk, borsozzuk és j vastagon mustárral bekenjük mind a két oldalát. Ezután sütőzacskóba tesszük, melléöntünk 1 dl folyadékot,ami lehet víz, alaplé, száraz fehér bor, lezárjuk a zacskót és a sütőben pirosra sütjük, ez kb 45 perc.
A tésztát, sós,olajos vízben a dobozon feltüntetett ideig főzzük, majd leszűrjük.
A spenótot előkészítjük, ha friss, leforrázzuk, apróra vágjuk, ha fagyasztott akkor felolvasztjuk, kevés vajon megfuttatjuk a reszelt fokhagymával, sózzuk, borsozzuk és 1 kanál liszttel meghintjük majd a tejszínnel felöntjük. Nem baj ha hígabb a spenótfőzeléknél majd a tészta felszívja.
Összekeverjük az elkészült spenótot a megfőtt tésztával, az egészet olajozott tepsibe terítjük.
A megsült csirkéket a levével együtt ráhelyezzük a tésztára, vastagon meghintjük az egészet reszelt sajttal és visszatoljuk a forró sütőbe de csak addig, amíg a sajt szépen rápirul.
Lehet tálalni:-)
PIRÍTOTT CSIRKEMELL RUKKOLÁVAL, PARADICSOMMAL,
KUKORICÁVAL:
Hozzávalók:
3 db csirkemell filé csíkokra vágva
8 db koktél paradicsom negyedelve
1 cs. rukkola
1 dob. kukorica
4 szál újhagyma
só
őrölt bors
oregánó
olaj
Köret: tojásos rizs
3 dl rizs
3 db tojás
kevés tej vagy tejszín
olaj
só
petrezselyem levél
Elkészítés: A tojásos rizzsel kezdem, mert ennek kell több idő. A rizst megmosom, kevés olajon megpirítom, sózom, meghintem petrezselyem levéllel és 2 x-es mennyiségű meleg vízzel felöntöm. Hagyom felforrni, majd takarékra teszem és lefedem.
A 3 tojásból kevés sóval, tejjel vagy tejszínnel hígabb, darabosabb tojásrántottát készítek és az elkészült rizsbe belekeverem.
Egy serpenyőbe olajat öntök, ebbe megpirítom a csirkemell csíkokat, majd sózom, fűszerezem, borsozom, és hozzáadom a többi hozzávalót, a koktél paradicsomot, a kukoricát, az újhagymát és a rukkolát.
Csak átforgatom és már készen is van.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése