Egy paradicsomos, zöldséges, fűszeres és csípős verzió.
mexikói paradicsomos csirke |
MEXIKÓI PARADICSOMOS CSIRKECOMB:
Hozzávalók:
5 db csirkecomb
1 üveges sűrített paradicsom 400 ml
20 dkg kukorica
20 dkg zöld ceruzabab
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 db friss paradicsom kockára vágva
1 db kaliforniai paprika kockára vágva
3 db sárgarépa feldarabolva
Fűszerek:
só
őrölt
bors
édes chiliszósz
csípős chiliszósz
2 db piros chili paprika felkarikázva
wok fűszerkeverék (gyömbéres-kurkumás)
zellerlevél
őrölt babér
kevés cukor
olaj
Elkészítés: A csirke felső combokról a bőrt eltávolítom. Egy nagyobb serpenyőben olajon az apróra vágott hagymát megdinsztelem, majd belerakom a csirke combokat és minden oldalukat megpirítom.
Ezután hozzáadom a zöldségeket, fokhagymát, paradicsomot, paprikát, kukoricát és ceruzababot.
Lefedve párolom egy 20 percet, kevés vizet hozzáadva.
Ezután fűszerezem ízlés szerint, majd belekeverem a cukrot, a chili szószokat és a chili paprikát, a paradicsompürét is, kevés vizet adok még hozzá és lefedve további 40 percet párolom.
Petrezselymes párolt rizzsel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése