2013. 02. 23.

MEXIKÓI PARADICSOMOS CSIRKECOMB

A múlt héten hagyományos csirke pörköltet készítettem a gyerek kívánáságára, de most nincs itthon, így jöhet az, amit én szeretek:)

Egy paradicsomos, zöldséges, fűszeres és csípős verzió.


mexikói paradicsomos csirke

MEXIKÓI PARADICSOMOS CSIRKECOMB:
Hozzávalók:

5 db csirkecomb
1 üveges sűrített paradicsom 400 ml
20 dkg kukorica
20 dkg zöld ceruzabab
1 db vöröshagyma
 4 gerezd fokhagyma
4 db friss paradicsom kockára vágva
1 db kaliforniai paprika kockára vágva
3 db sárgarépa feldarabolva
Fűszerek:

őrölt
bors
édes chiliszósz
csípős chiliszósz
2 db piros chili paprika felkarikázva
wok fűszerkeverék (gyömbéres-kurkumás)
zellerlevél
őrölt babér
kevés cukor
olaj

Elkészítés: A csirke felső combokról a bőrt eltávolítom. Egy nagyobb serpenyőben olajon az apróra vágott hagymát megdinsztelem, majd belerakom a csirke combokat és  minden oldalukat megpirítom.
Ezután hozzáadom a zöldségeket, fokhagymát, paradicsomot, paprikát, kukoricát és ceruzababot.
Lefedve párolom egy 20 percet, kevés vizet hozzáadva.

Ezután fűszerezem ízlés szerint, majd belekeverem a cukrot, a chili szószokat és a chili paprikát, a paradicsompürét is, kevés vizet adok még hozzá és lefedve további 40 percet párolom.



Petrezselymes párolt rizzsel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése