Viszont, kipróbálom a sütőzacskós csülök sütést. Az utóbbi időben erre kattantam rá, mert annyira egyszerű és utána olyan könnyű a mosogatás. Sütöttem már pulykát, oldalast, sertés combot, őzet, most a csontos csülök következik.
sült csülök, sok fokhagymával és hagymás törtburgonyával |
CSÜLÖK, SOK FOKHAGYMÁVAL:
Hozzávalók:
1 db szép nagy csontos csülök
8 duci gerezd fokhagyma
só
őrölt kömény
wok fűszerkeverék
2 kanál házi lecsó
0,5 dl bor
sütőzacskó
Elkészítés: A megmosott csülök minden oldalán a bőrt bevagdalom. Befűszerezem sóval, őrölt köménnyel és wok fűszerkeverékkel.
Lereszelem a fokhagymákat és minden oldalát jól bekenem vele.
A sütőt 200 C fokra előmelegítem. Egy nagyobb tepsibe teszem a sütőzacskót, belekanalazom a házi lecsót, beleteszem a fűszeres csülköt, aláöntök egy kevés bort, majd szorosan lezárom a zacskót. Néhány helyen megszurkálom a zacskó tetejét, hogy a gőzök távozni tudjanak és betolom a sütőbe.
1,5 óráig rá sem kell nézni.
1,5 óra múlva megnyitom a sütőzacskót, ekkor még ilyen halovány:) |
Ezután kiemelem a tepsit, a sütőzacskó tetejét levágom, hogy most már a bőre is ropogósra tudjon sülni.
További fél óra múlva elkészült. Tányérra emelem, hagyom egy kicsit állni, majd levágom a csontról.
Hagymás, héjában főtt burgonyával tálalom.
hagymás tört burgonya |
Ehhez héjában megfőzöm a burgonyát, majd megpucolom. Egy nagy fej hagymát olajon megdinsztelek, erre vágom rá a főtt burgonyát, jól összeforgatom és egy kissé megpirítom, majd sózom és tálalom.
Nem drága étel, 3 nagy adag lett belőle:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése