Most cukkinit és krumplit fogok vele együtt sütni és persze bacon szalonnát, paprikát, kolbászt, hagymát is.
Köretként ekkor már nem kell más csak egy könnyű saláta, de tegnapról még maradt az almás-céklás-burgonyás salátából ezért ezt kínálom mellé.
RABLÓHÚS SERTÉSSZŰZBŐL, CUKKINIVAL ÉS BURGONYÁVAL:
Hozzávalók:
1 csík sertés szűz (35 dkg)
a nyársakon elosztom a hozzávalókat |
1 db cukkini
1 csík bacon szalonna
1 szál füstölt kolbász
4-5 db burgonya
2-3 db paprika
só
borskeverék
Páclé a húshoz:
olaj
fokhagyma
borskeverék
bazsalikom
sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a kész nyársakat |
A hagymát, cukkinit, kolbász, szalonnát, paprikát felszeletelem, nem túl vastagra és legalább 28 szelet legyen mindegyikből.
A burgonyát megpucolom és 2 x annyit karikázok fel, mint a húsból, de lehet még többet is.
A pácolt húst előveszem és a nyársakra szépen sorban felhúzogatom a hozzávalókat, úgy szoktam, hogy a szárazabb mellé nedvesebbet teszek, azaz a szalonna mellé krumplit, a hús mellé paprikát vagy hagymát.
megsült |
Amikor elkészültek a nyársak, a húsról maradt fűszeres olajjal "bemasszírozom" a nyársakat kívülről.
A sütő tepsijébe sütőpapírt teszek, csak magamat kímélem vele, hogy a leégett anyagokat ne kelljen vakargatni:)
a rablóhús a tegnapi almás-céklás-burgonyás salátával is fincsi:) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése