A köretként krumpli pürét készítettem hozzá.
fűszeres fokhagymás tarja, krumpli pürével |
FOKHAGYMÁS-FŰSZERES TARJA:
a húsokat fűszerezés nélkül, elősütöm |
1-1,2 kg csont nélküli tarja szeletek
2 db nagyobb vöröshagyma
1 fej fokhagyma
pár szelet bacon szalonna
1 db zöldpaprika
6-8 db koktél paradicsom (mert ez volt itthon)
só
őrölt bors
őrölt kömény
koriander levél
1 dl bor (vörös volt itthon)
zsír
Elkészítés: Serpenyőben zsíron a hússzeleteket mindenféle fűszerezés nélkül elősütöm, ez 5-8 percet vesz igénybe. Ezután tálcára szedem őket és mindkét oldalukat megfűszerezem: sóval, borssal, köménnyel, korianderrel és rengeteg fokhagymakinyomón átnyomott fokhagymával.
tálcára szedem és gazdagon fűszerezem mindkét oldalukat a tarjáknak |
készül a hagymás alap, ebbe teszem vissza a hússzeleteket |
1,5 óra alatt elkészült, vaj puha és isteni illata van:) |
Már tálalható is, ehhez előveszem a szép geometriai formáimat és ebbe kanalazom a krumpli pürét.
Fenti mennyiségből 6 adag lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése