ebben kétféle hús van csirke és szűzérme, kétféle szósz és a sali |
TORTILLA TÉSZTA OREGÁNÓVAL:
szilikon lapon könnyű nyújtani a legvékonyabbra |
60 dkg búza finom liszt
1 db közepes méretű főtt burgonya
2-3 dl langyos víz
só
friss vagy morzsolt oregánó
fél csomag sütőpor
1,5 dl olaj vagy olvasztott margarin
Elkészítés:
oldalanként pár percig kell sütni |
salsa szósz |
Ezután kiborítom az asztalra és késsel folyamatosan felezgetem, amíg 8-12 kisebb gombócot nem kapok. Nyújtófával egészen vékonyra kinyújtom, (a legjobb szilikon lapon) lehetőleg megtartva a kerek formát.
Bekapcsolom az elektromos sütőt 200 C fokra és szárazon pár percig sütöm mindkét oldalukat. Egymásra rakom őket, majd lefedem, hogy ne hűljön ki és ne száradjon tovább, mert akkor törik.
SALSA SZÓSZ:
kétféle szósz |
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma
chili szósz (üveges)
só
koriander levél
oregánó
cukor
őrölt bors
olaj
Elkészítés: Egy edényben kevés olajon dinsztelem a lereszelt hagymákat, majd hozzáadom az apróra vágott paradicsomot, amit előtte forró vízbe pottyantottam, hogy a héját könnyebben tudjam lehúzni. Fűszerezem ízlés szerint, egy kevés csípős chili szószt is adok hozzá. Lassú tűzön 10 percet forralom, kevergetve és készen is van.
CSIRKÉS TACO, PARADICSOMOS SALSÁVAL ÉS HÁZI TORTILLÁVAL:
friss, szép színes, egészséges, finom, mi kell még? |
1 db jégsaláta
fél kígyó uborka
2 db paradicsom
1 doboz póréhagyma csíra
1 zacskó színes répa csík
Elkészítés: Egy nagy tálban összekeverem a vékony csíkokra vágott uborkát, az apró kockákra vágott paradicsomot és a vékonyra szelt jégsalátát a többi hozzávalóval.
pácolódik a hús |
Pác:
olaj
2 dundi gerezd fokhagyma
mild curry por
só
őrölt bors
sötét szója szósz
1 egész tanyasi csirkemell
Bunda:
liszt, tojás, zsemlemorzsa
Elkészítés: Egy kisebb tálban összekeverem a pác hozzávalóit és az 1-2 cm-es hosszú csíkokra vágott csirkemell filéket beleforgatom. Lefedem és a hűtőben és másnapig állni hagyom.
sülnek a csirke csíkok, de tettem mellé rántott szűzérmét is. |
Tölcsért formázok belőle vagy csak félbe hajtom és melegen tálalom.
elég jól néz ki:) |
JOGHURTOS RÓZSABORSOS SZÓSZ:
pattog a rózsabors |
0,5 l joghurt
1 gerezd fokhagyma
fél vöröshagyma reszelve
2 kiskanál balzsamecet
fél citrom leve
só
2 kiskanál cukor
8 dkg rózsabors
2 kiskanál mustár
Egy serpenyőben kevés olajon a klopfolóval kicsit szétnyomott rózsaborsot és a finomra reszelt hagymát megfuttatom, ezután
mehet bele a joghurt, a citromlé, mustár, só, cukor, balzsamecet és lassú forralással, kevergetve (a cukor miatt leéghet) besűrítem, ez kb. 25 perc. Készen van.
rózsabors szósz |
Nem csípnek, kellemes az ízük, ha van itthon, teszek bele bort is, de most nem volt:-(
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése