Elég régen csináltam már, mert túl egyszerű ahhoz, hogy blogbejegyzés legyen belőle, de mivel minden héten szeretném gyarapítani több recepttel a kínálatot, így most ezt is belerakom.
TEJSZÍNES-PUDINGOS GYÜMÖLCSRIZS CSOKIVAL:
Hozzávalók:
3 dl rizs
8 dl tej
1 csomag főzős tejszínízű pudingpor
1 vanília rúd kikapart belseje
1 citrom reszelt héja
5 dkg aszalt meggy( vagy mazsola)
30 dkg eper (fagyasztott is jó)
2 evőkanál cukor (elbír többet is)
2 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor
3 marék csoki pasztilla
díszítéshez:
eper szemek
ostyarúd
csoki
grillázs mogyoró
víz
pici só
Elkészítés: Egy nagyobb edényben fél liter vizet forralok, beleszóróm a megmosott rizst, belekapargatom a vanília rúd belsejét, hozzáadom a reszelt citromhéjat, sót és addig kevergetem, amíg a rizsszemek megszívják magukat majdnem teljesen puhára.
Ekkor a 2 evőkanál cukrot elkeverem a pudingporral és kevés tejjel, a többi tejet pedig rögtön hozzáöntöm a rizshez. A pudingos keverékkel egy kicsit várok, majd azt is belekeverem. Most szórom bele az aszalt meggyet, és állandóan keverem, hogy le ne égjen.
Ha felforrt és be is sűrűsödött, lehúzom a tűzről és belekeverem az eper nagyobbik részét, díszítéshez hagyok pár szemet. Ezzel már nem főzöm tovább, átöntöm egy üvegtálba és hagyom teljesen kihűlni.
a kihűlt gyümölcsrizshez kevertem a csokit és a tejszínhabot
A habtejszínt a porcukorral keményre felverem, majd a hideg gyümölcsrizshez keverem. Most szórom bele a csoki pasztillákat és lehet is poharakba tölteni.
egy kicsit homályos a kép, de a boróka az jól látszik:)) |
A tetejét díszítem azzal ami van itthon: csoki, ostyarúd, eper, grillázs mogyoró kandírozott narancshéj.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése