2011. 07. 14.

TÚRÓTORTA BARACK- ÉS MEGGYLEKVÁRRAL

A múlt hét a meggylekvár készítéséről szólt az elmúlt napok pedig a sárgabarackról. Ennyi lekvárt még sosem főztem be és még nincs vége,mert holnap újra kapok sárgabarackot.
Mindig marad a lekvárfőzéseknél egy kisebb mennyiség amit nem érdemes nagy üvegbe tenni, hanem rögtön megesszük. Ezekből a maradék friss lekvárokból csinálom a következő sütit.



TÚRÓTORTA BARACK-ÉS MEGGYLEKVÁRRAL, NARANCSOS TÉSZTÁVAL:
Hozzávalók:
Tésztához:
1 tojás
10 dkg margarin
5 dkg cukor
3 narancs reszelt héja
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor





Túrókrém:
4 db tojás
4 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál búzadara
50 dkg túró
2 dl tejföl






30 dkg meggylekvár
20 dkg sárgabarack lekvár












Elkészítés:


A tésztához a puha margarint a többi hozzávalóval gyorsan összedolgozom és egy sütőpapírral alul kibélelt kapcsos kerek 26 cm-es formába nyomkodom.
Előmelegítem a sütőt 180 C fokra és ebben 10 percig elősütöm a tésztát.

A túrótöltelékhez a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verem. Egy másik nagyobb tálban a többi hozzávalót keverem össze és végül ebbe forgatom bele a fehérjehabot is.

Az elősütött tésztát kiveszem a sütőből, azonnal rákenem a sárgabarack lekvárt. Ezt követi a túrókrém fele amit szépen elsimítok rajta. Körkörösen rákanalazom a meggylekvárt és erre óvatosan kanalazom a megmaradt túrókrémet úgy, hogy elfedje a meggyes részeket.

Visszatolom a sütőbe és 180 C fokon 70 percet sütöm. Ha megsült a karimát lefejtem róla és csak teljes kihűlés után szeletelem.




Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézségi fok: könnyű

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése