2011. 07. 22.

CSOKITORTA KÁVÉS PISKÓTÁVAL ÉS KÁVÉS CSOKIKRÉMMEL

Kénytelen vagyok visszatérni a csokitortához, mert az elmúlt hetekben készített, főleg túrós és gyümölcsös sütikből a fiam tüntetőleg nem vett, mondván, hogy Ő a csokitortát szereti. Jó, persze elfogyott minden süti, tegnap vendég is volt és rögtön rávágta, hogy sütit kér, ezért ma nekikezdek a csokitortának.

A krém talán a legfinomabb a krémek közül és érdekes módon talán a legegyszerűbben elkészíthető.
Tejszín az alapja, bármivel kombinálható, csak arra kell ügyelni, hogy a szárazanyag tartalom meglegyen különben folyós lesz a krém.



CSOKITORTA KÁVÉS PISKÓTÁVAL ÉS KÁVÉS CSOKIKRÉMMEL:
Hozzávalók:
Piskótához:
5 tojás
6 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
pici só
60 ml eszpresszó kávé
3 kiskanál nescafe
2 evőkanál olaj


Krémhez:
4 dl 32 % habtejszín
25 dkg margarin
20 dkg cukor
5 kiskanál nescafe
5 dkg holland kakaópor


Tetejére:
fehér csoki reszelék




Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral és pici sóval kemény habbá verem.

A sárgájákat a cukorral és az olajjal szintén jó habosra keverem.


Lefőzöm a kávét és feloldom benne a nescafét az erősebb kávé íz érdekében. Picit hagyom hűlni. A lisztet és a sütőport beleszitálom a tojássárgájás olajos cukros masszába, hozzácsurgatom a kávét és beleforgatom a fehérjehabot is.

A sütőt előmelegítem 180 C fokra.

Egy lapos nagy tepsit sütőpapírral kibélelek és ebbe öntöm a masszát, majd kanállal elsimítom és kb 12 perc alatt készre sütöm.

Kiveszem papírostul asztalra teszem és hagyom kihűlni.

A krémhez egy edényben pici vizet forralok, beleöntöm a tejszínt, a cukrot, a margarint (jobb lenne vajat használni, mert az szépen visszadermed, de sajnos nincs itthon) és állandó kevergetés mellett 8 percig forralom. Lehúzom a tűzről és beleszitálom a kakaóport, amit ezután simára keverek benne.
Hagyom hűlni, néha keverek rajta, majd a hűtőbe teszem dermedni.
Amikor a krém teljesen megdermedt, akkor géppel felhabosítom, selymesítem.

A tésztáról lehúzom a sütőpapírt és 3 részre vágom. Mivel elég vastagok a lapok mindegyiket még egyszer félbevágom, így 6 db piskóta lapot kapok. Az alsó lapot tálcára helyezem és minden lapot megkenek krémmel, hagyok a tetejére és az oldalára is.
Végül fehér csokit reszelek a tetejére és a hűtőbe teszem dermedni jó pár órára.

(Használjunk jó minőségű kakaóport és jó minőségű nescafét így kapjuk a legfinomabb ízt)



Nehézségi fok: könnyű
Elkészítési idő: reggel 8 kor kezdtem, 12-re már szeletelhető volt (2-3 óra)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése