Ez a répatorta mindenkinek fog ízleni,lássunk neki:
RÉPATORTA ASZALT GYÜMÖLCSÖKKEL, MARCIPÁNNAL:
Hozzávalók:
- 4 tojás
 - 4 kanál méz
 - 6 kanál teljes kiőrlésű búzaliszt
 - 1 csomag sütőpor
 - 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
 - 1 kávéskanál őrölt fahéj
 - 1/2 kávéskanál reszelt szerecsendió
 - 1/2 kávéskanál őrölt kardamom
 - 40 dkg reszelt sárgarépa
 - 20 dkg durvára tört dió
 - 20 dkg aszalt gyümölcs
 - 1 narancs reszelt héja
 - 1 citrom reszelt héja
 - 25 dkg fehér marcipán
 - pici cukor
 - pici só
 
Elkészítés:
A répákat megpucolom és lereszelem. A tojásokat szétválasztom, kevés cukorral és pici sóval a fehérjét kemény habbá verem. A többi hozzávalót mind összekeverem egy tálban, végül a tojáshabot is beleforgalom, ragacsos massza lesz. Alufóliával kibélelt közepes tepsibe öntöm, és előmelegített sütőben 180 fokon 1 órát sütöm. Tűpróbával ellenörzöm, hogy megsült-e. A tepsiben hagyom kihűlni.
A marcinánt porcukorral megszórt asztalon kinyújtom egy kicsit nagyobbra, mint a tepsi mérete, kiborítom a tepsiből egy tálcára a tésztát, és ráemelem nyújtófával a marcipánt. Nedves kézzel ráigazítom, és még ekkor bejelölöm a szeletek nagyságát, majd hűtőben pihentetem.
A marcinánt porcukorral megszórt asztalon kinyújtom egy kicsit nagyobbra, mint a tepsi mérete, kiborítom a tepsiből egy tálcára a tésztát, és ráemelem nyújtófával a marcipánt. Nedves kézzel ráigazítom, és még ekkor bejelölöm a szeletek nagyságát, majd hűtőben pihentetem.
Ne rakjunk bele több répát, mert akkor nagyon nedves lesz a tészta, aszalt gyümölcsökből lehet rakni bőven, aki szereti, csokidarabokat is vághat bele, fehéret, sötétet egyaránt.
Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézségi fok: könnyű

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése