2011. 07. 06.

PAGODA KARFIOL HÚSSAL

Tegnap együtt mentünk vásárolni a fiammal. Karfiolt és brokkolit is
akartam venni és mit látok a zöldségek között? Ezt a csodaszép pagoda karfiolt. A gyerek nem szereti a brokkolit de amikor ezt meglátta,Ő is azt mondta, hogy vegyük meg. A pagoda karfiol a karfiol és a brokkoli hibridje. Rózsái szép kis csúcsokban végződnek.



RAKOTT PAGODA KARFIOL:
Hozzávalók:
1 karfiol fehér
1 pagoda karfiol
35 dkg darált hús
2 dl rizs
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 csomó friss kakukkfű
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
kevés cayenne bors
kevés durvára darált színes bors
olaj
375 ml tejföl
1 tojás
kevés reszelt füstölt sajt


Elkészítés:
A karfiolokat megtisztítom, megmosom, rózsáira vágom és bő sós vízben 10-15 percet forralom.
Egy közepes méretű edényben szintén sós vizet forralok, ebbe öntöm a 2 dl-es pohárnyi rizst és 10 perc alatt megfőzöm. Leszűröm.



Egy serpenyőben az olajon megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, paprikát , paradicsomot, majd ráteszem a darált hús, és pár percig kevergetem. Sózom, fűszerezem, a fokhagymát is hozzáadom és a kakukkfű leveleit is lehúzom a szárakról és belekeverem. Fedőt teszek rá és lassú tűzön 20 percig pirítom.

A sütőt előmelegítem 190 C fokra.

Egy közepes méretű tepsit előveszek, a megfőtt karfiolok felét rászedem, erre kerül a fűszeres darált hússal elkevert főtt rizs majd szétterítem rajta a másik felét. Meghintem durvára darált színes borssal.

Egy nagyobb poharas tejfölben elkeverek 1 tojást és ezt is eloszlatom a tetején, hogy mindenhova jusson.
A tetejét reszelt füstölt sajttal megszórom, majd a sütőben 1 órát sütöm.

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézségi fok: könnyű





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése