Persze az ízéből semmit nem veszít, ha nem szabadban készítjük legfeljebb a hangulatából hiányzik valami.:))
ROSTON SÜLT CSIRKEMELL KUKORICA TÓCSNIVAL:
Hozzávalók:
- csirkemellfilé (fejenként 1/2 mell)
 - 1 dl olívaolaj
 - 1 kávéskanál só
 - 1 kk. kakukkfű
 - 1 kk. durvára darált színes bors
 - 0,5 dl szójaszósz
 - 2 gerezd fokhagyma reszelve
 - 1 cm friss gyömbér reszelve
 
- A vegyes salátához:
 - 1 db kígyóuborka
 - 4 db paradicsom
 - 2 db paprika
 - 3 szál újhagyma
 - 2 evőkanál olívaolaj
 - só ízlés szerint
 - 1 kávéskanál oregánó
 - 3 kávéskanál cukor
 - 1 evőkanál balzsamecet
 - 3 evőkanál ecet
 
A kukoricás tócsnihoz:
- 40 dkg kukorica konzerv, 3 tojás
 - 2 db közepes méretű burgonya, só,
 - 15 dkg liszt, cayenne bors (őrölt chili), őrölt bors,1 szál újhagyma, 1 gerezd fokhagyma ,olaj,
 
Elkészítés:
A csirkemellet előkészítjük: megmossuk, elfelezzük, és olívaolaj, só, reszelt fokhagyma, reszelt gyömbér, szójaszósz keverékéből készített pácba tesszük 1 órára. Lefedjük és hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a vegyes salátát: az uborkát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a paradicsomot és a paprikát is, az újhagymát felkarikázzuk. Az egészet egy tálba öntjük, megsózzuk, állni hagyjuk. Fél óra múlva a levét leöntjük róla, olívaolajjal és balzsamecettel meglocsoljuk, végül ecetes cukros salátalevet öntünk rá, és oregánóval meghintjük.
Elkészítjük a vegyes salátát: az uborkát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a paradicsomot és a paprikát is, az újhagymát felkarikázzuk. Az egészet egy tálba öntjük, megsózzuk, állni hagyjuk. Fél óra múlva a levét leöntjük róla, olívaolajjal és balzsamecettel meglocsoljuk, végül ecetes cukros salátalevet öntünk rá, és oregánóval meghintjük.
Elkészítjük a kukorica tócsnit:
A kukorica levét leöntjük, majd egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a megpucolt és lereszelt burgonyát, fokhagymát, a tojásokat, az apróra vágott újhagymát, fűszerezzük, sózzuk, majd a lisztet is belekeverjük.
Olajat hevítünk egy szélesebb serpenyőben, és adagonként belekanalazzuk a masszát, egy kicsit ellapogatjuk, majd pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
Olajat hevítünk egy szélesebb serpenyőben, és adagonként belekanalazzuk a masszát, egy kicsit ellapogatjuk, majd pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
A pácolt csirkemellet elővesszük, a rostsütőre nagyon kevés olajat kenünk, és a hússzeleteket magas hőmérsékleten, nem mozgatva, csak megfordítva, mindkét oldalát megsütjük.
Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése