2011. 07. 05.

ROSTON SÜLT CSIRKEMELL KUKORICA TÓCSNIVAL

A roston sütést a szerencsésebbek a szabadban végzik, mi nem tartozunk közéjük így marad a konyha.
Persze az ízéből semmit nem veszít, ha nem szabadban készítjük legfeljebb a hangulatából hiányzik valami.:))


ROSTON SÜLT CSIRKEMELL KUKORICA TÓCSNIVAL:

Hozzávalók:

  • csirkemellfilé (fejenként 1/2 mell)
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kk. kakukkfű
  • 1 kk. durvára darált színes bors
  • 0,5 dl szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 cm friss gyömbér reszelve
  • A vegyes salátához:
  • 1 db kígyóuborka
  • 4 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 3 szál újhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 3 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál ecet
A kukoricás tócsnihoz:
  • 40 dkg kukorica konzerv, 3 tojás
  • 2 db közepes méretű burgonya, só,
  • 15 dkg liszt, cayenne bors (őrölt chili), őrölt bors,1 szál újhagyma, 1 gerezd fokhagyma ,olaj,


Elkészítés:

A csirkemellet előkészítjük: megmossuk, elfelezzük, és olívaolaj, só, reszelt fokhagyma, reszelt gyömbér, szójaszósz keverékéből készített pácba tesszük 1 órára. Lefedjük és hűtőbe tesszük.

Elkészítjük a vegyes salátát
: az uborkát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a paradicsomot és a paprikát is, az újhagymát felkarikázzuk. Az egészet egy tálba öntjük, megsózzuk, állni hagyjuk. Fél óra múlva a levét leöntjük róla, olívaolajjal és balzsamecettel meglocsoljuk, végül ecetes cukros salátalevet öntünk rá, és oregánóval meghintjük.

Elkészítjük a kukorica tócsnit:
A kukorica levét leöntjük, majd egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a megpucolt és lereszelt burgonyát, fokhagymát, a tojásokat, az apróra vágott újhagymát, fűszerezzük, sózzuk, majd a lisztet is belekeverjük.

Olajat hevítünk egy szélesebb serpenyőben, és adagonként belekanalazzuk a masszát, egy kicsit ellapogatjuk, majd pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük.

A pácolt csirkemellet elővesszük, a rostsütőre nagyon kevés olajat kenünk, és a hússzeleteket magas hőmérsékleten, nem mozgatva, csak megfordítva, mindkét oldalát megsütjük.

Azonnal tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése