2011. 07. 05.

SÜLLŐ BACON SZALONNÁVAL TŰZDELVE

Állítólag ez az egyik legfinomabb hal. A párom és a szomszédunk a Józsi minden alkalommal amikor horgászni indulnak, ezt a halat szeretnék hazahozni. Nem kell mondanom, hogy évente egyszer ha összejön:))
Most viszont összejött, úgyhogy nagy izgalommal kezdtünk neki és a net-en keresgéltünk egy jó recept után. Többfélét is találtunk ,végül a szalonnával tűzdelt mellett döntöttünk.

BACON SZALONNÁVAL TŰZDELT SÜLLŐ:
Hozzávalók:



  • kb. 1,5 kg süllő
  • baconszeletek
  • fokhagyma
  • durvára darált színes bors
  • kakukkfű
  • borsikafű
  • olaj



Elkészítés:

süllőt megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk.








A fűszereket olajban elkeverjük, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A halat ujjnyi távolságokban beirdaljuk, besózzuk. Ezután belülről bekenjük a fűszeres olajjal, a bevágásokba pedig vékony szalonnacsíkokat és fokhagymaszeleteket dugunk. Az egészet egy szalonnacsíkokkal bélelt tepsibe helyezzük, a belső üreget alufólia gombóccal kitömjük, majd álló helyzetbe fordítjuk, és alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ezután a fóliát lehúzva, további 10 percig pirítjuk.

Sült krumplival és vajas rozmaringos zöldségekkel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése