2012. 07. 29.

MEXIKÓI ZÖLDSÉGES, BABOS, PARADICSOMOS SERTÉSCSÍKOK

Sikerült találnom egy nagyon jó zöldségkeveréket, az a neve, hogy Sombrero a Bonduelle gyártja 2,5 kg kiszerelésben. Van benne vegyes zöldség, kukorica, zöldbab, vesebab, pritaminkocka és ma ezzel készül az ebéd.

Sietnem kell, mert nemsokára indulunk a szomszédékkal a cicáért: Lillikéért. Már nagyon izgulok:) Nekik is lesz egy Main-coon cicusuk:)



MEXIKÓI ZÖLDSÉGES, BABAOS, PARADICSOMOS SERTÉSCSÍKOK:
Hozzávalók:
40 dkg sertés comb vékonyra csíkozva
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
80 dkg babos mexikói zöldségkeverék (Sombrero)
3 db paradicsom
180 g paradicsompüré (üveges)
ízlés szerint fűszerek:

őrölt babérlevél
őrölt kömény
durvára darált színes bors
cayenne bors (őrölt chili)
kevés őrölt fahéj
majoránna
olaj

Köret:
párolt rizs

Elkészítés: Egy nagyobb serpenyőben olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztom. Ezután hozzáadom a vékonyra felcsíkozott húst, fehéredésig pirítom.

fedő alatt puhára párolom
A paradicsomokat is apró kockákra vágom és ezt is belekeverem, majd fűszerezem ízlés szerint a felsorolt fűszerekkel.
elkészült:)
Felöntöm 2 dl vízzel, lefedem és hagyom párolódni, majd egy 15 perc után a zöldségkeveréket is hozzáadom, a paradicsompürét és lefedve tovább párolom. Fél óra múlva a hús is és a zöldségek is megpuhultak, így készen is van.


mexikói zöldséges, babos, paradicsomos sertéscsíkok
Párolt rizzsel tálalom.

És Ő Lillike, akiért Szalkszentmártonra mentünk. Egész úton csendesen, szépen viselkedett visszafelé, bár nagyon melege volt szegénykének és talán félt is egy kicsit. Amikor hazaértünk vele, mondtam a Józsiéknak, hogy fürdessék meg és hagyják, hogy maga fedezze fel az új helyét. 



a szomszéd Katica és Lili hercegnő:)

Ő is Lillike

"Lillike"
A fürdés nagyon tetszett neki, elhasalt a vízben, de a felfedezésből annyi lett, hogy beállt a sarokba,  a két hátsó lábán állva és imádkozó pózt vett fel, nagyon édes volt. Majd ma átmegyek és megkérdezem, hogyan telt az éjszaka.

 4 nap alatt megszokta az új helyet, jó az étvágya és nagyon lassan már kezd ismerkedni az új környezetével. 

2012.08.13.

Ma megműtötték Lilikét. Gennyes méhgyulladása volt, teljesen ki lett pakolva. 2 hete van csak a szomszédunkban és már az elejétől fogva furcsán pecsételt, csepegett, aztán múlt héten elvitték az orvoshoz és ma reggelre lett a műtét megbeszélve.

Lilike nem volt lázas, az étvágya is jó volt, futkározott, csak ez a pecsételés volt furcsa. Nem tudtuk, hogy ez már a tüzelés vagy mi a fene és mivel túl sok nyomott hagyott, így biztos ami biztos levitték a Józsiék a dokihoz, még szerencse, mert azt mondta, hogy ebből még nagy baj is lehetett volna.

Most már minden rendben a műtét után amikor hazaértek és kivették a hordozóból, úgy futott mint a nyúl és persze a nyakgallért is rögtön letépte a sebkötéssel együtt, úgyhogy mondtam, hogy tegyük vissza a hordozóba. Ott pihent  pár órát, majd amikor nyűglődni kezdett akkor kivettük és kapott kaját, amit be is falt. Ezután újra visszatettük a hordozóba és eltettük nyugis sötétebb helyre pihenni, mert amíg benne van még az altató hatása és kába addig ne mászkáljon, mert felugrott és le is esett a székről.
Szerinte estére már rendben lesz, 10 nap múlva varrat szedés. Kapott antibiotikum injekciót a gyulladás miatt, ezt szerdán újból fog kapni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése