2012. 07. 13.

FŰSZERES HÁZI GRISSINI PÁLCÁK

Pár napja gondoltam rá, hogy valami egyszerű sósat pl. grissini pálcikákat kellene sütni. Persze nem a natúr változatot, mert a fűszeresebb az finomabb és semmivel nem tart tovább elkészíteni.

Kenyérsütőgéppel készítem a tésztát, alig kell hozzá valami a végeredményt meg jó lesz elropogtatni filmnézés közben.







FŰSZERES HÁZI GRISSINI PÁLCA:
Hozzávalók:
40 dkg liszt
a tészta állaga kelesztés előtt
2 evőkanál szezámpehely
10 dkg zabpehelyliszt
10 dkg tömlős krémsajt (mackó natúr)
2,5 dl langyos víz
1 dl langyos tej
4 evőkanál olívaolaj
1 csomag száraz élesztő
só ízlés szerint
1 kiskanál cukor
1 mokkáskanál bazsalikom
fél mokkáskanál rozmaring
negyed mokkáskanál őrölt kömény


tetejére:
1 tojás fehérje
mák
szezámmag
napraforgó mag








Elkészítés: a hozzávalókat kenyérsütőgépbe teszem és 1,5 órás keverő-kelesztő programra állítom.
A kész tésztát lisztezett asztalra borítom, majd átgyúrom és egy hurkát formázok belőle.






A hurkát egyforma korongokra vágom, majd a korongokat kisodrom 1 cm vastagságúra. Nem kell vastagabb, mert sütés közben még növekszik.
a maradékot megcsavartam


megsültek




Egy tepsibe sütőpapírt teszek és erre teszem egymás mellé a kisodort grissini pálcákat. Mindegyiket lekenem tojás fehérjével és meghintem tetszés szerint mákkal vagy szezámmaggal vagy napraforgó maggal de maradhat sima is, mert elég íz van a tésztában.




Előmelegített 230 C fokos sütőben 13 perc alatt elkészül. Mártogatóssal még finomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése