2012. 07. 07.

HIDEG MÁLNALEVES

Ha eddig a meggyleves volt a kedvencem, akkor ezt most módosítom. A málna leves sokkal finomabb. Persze nem szabad sajnálni bele a sok gyümölcsöt, de szinte olyan finom, mintha desszert lenne nem is leves.

Ezt is úgy készítem mint a többit, a változás csak annyi, hogy a gyümölcsöt a legvégén teszem bele, az ízesítéséhez meg egy kis gyömbért is használok, nem frisset, hanem őröltet, hogy ne csípjen, de az isteni aromája benne legyen.


hideg málnaleves, ez lett a kedvencem


HIDEG MÁLNALEVES:
Hozzávalók:
nem az edény kicsi, a mosogatóm nagy:)
60 dkg málna
3 dl tejföl
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 mokkáskanál őrölt gyömbér
fél mokkáskanál őrölt fahéj
negyed mokkáskanál őrölt szegfűszeg
fél csomag tejszínízű pudingpor
fél citrom héja és leve (ha kicsi akkor egy egész)



Elkészítés: Egy edényben felteszek 2-2,5 l vizet forrni. Hozzáadom a fűszereket, a tejfölt elkeverem a pudingporral és azt is belekeverem, megvárom amíg elkezd forrni és a gyümölcsöt csak most teszem bele a végén, mert nagyon összetörik így is. Egyet forralok rajta, majd jégen kihűtöm.





A leves így nagyon finom málna ízű, a kis magokat még körbefogja a gyümölcshús, nem foszlott le róla, nem kell szűrni sem a magokat, hűűűű tényleg nagyon finom lett:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése