Ha vizes és átlátszatlan a szaftja, akkor meg pláne nem eszem meg, sőt inkább úgy mondanám, hogy sehol nem eszem meg csak itthon, de elég ritkán csinálom. Magát a belsőséget már évek óta nem szeretem, nem tudom, hogy honnan származik, mikor volt levágva, mennyi gyógyszer és egyebeket nyomtak bele, a máj ugye kiválasztószerv, hát most egyem meg?:) Jó, megeszem:
| pirított máj vagy resztelt máj | 
Hozzávalók: 3-4 adaghoz
| a hagymás, lecsós alap | 
3-4 db paprika
3-4 db paradicsom
4-5 db vöröshagyma
só
őrölt bors
fűszerpaprika
majoránna
olaj
zsír
Köret:
főtt burgonya
Elkészítés: A májat megtisztítom a szívétől, a két lebenyt elválasztó erektől és hideg vízzel lemosom, lecsepegtetem, majd úgy vágom darabokra, hogy minél jobban megmaradjon a sejtfala.
| a máj külön edényben pirul | 
A másik serpenyőben forró zsiradékban a feldarabolt májat hirtelen kisütöm. Állandóan forgatom, kevergetem.
| belekevertem a kisült májat a lecsós alapba | 
Amikor megpirult a májakat átszedem a hagymás-lecsós alaphoz, újra fűszerezem, bors, majoránna, fűszerpaprika és összeforralom. Készen van.
Tálaláskor sós vízben főtt burgonyát kínálok mellé és kovi ubit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése