| temesvári sertéstarja, nokedlivel | 
TEMESVÁRI ZÖLDBABOS SERTÉS TARJA:
Hozzávalók:
| hirtelen megsütöm a hús szeleteket | 
fejenként 1-2 szelet sertés tarja
1 db vöröshagyma
2 duci gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1 szép paradicsom
8 dkg húsos kolozsvári szalonna
olaj
4 dl tejföl
só
őrölt bors
őrölt kömény
majoránna
fűszerpaprika
liszt
| fűszerezés után 45 perc alatt puhára párolom | 
nokedlihez:
4 db tojás
só
60 dkg liszt
víz
Elkészítés: A tarját vékonyabb szeletekre vágom és egy nagyon kicsit kiklopfolom, majd meghintem sóval és liszttel mindkét oldalát.
Egy nagyobb serpenyőben a szalonna kockákat és az apróra vágott hagymát kissé megpirítom, majd hozzáadom a hússzeleteket és hirtelen átsütöm mindkét oldalát.
Ezután adom hozzá az apróra vágott paprikát és paradicsomot, a reszelt fokhagymát, majd fűszerezem a sóval, borssal, köménnyel, majoránnával és fűszerpaprikával.
| behabarás után készen van | 
| fincsi nokedli:) | 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése