2012. 07. 26.

KAPROS BURGONYAFŐZELÉK FASÍRTTAL

A tegnapi vendégvárás jól sikerült, fincsi volt a torta, így ma nem egy könnyű krumplifőzeléket csinálok, fasírttal. Ha nem magyaros a főzelék, akkor csak habarom és kaporral ízesítem.

Tudom, hogy ezt mindenki tudja, de én most azokra is gondolok, akik most kezdenek el főzőcskézni:)




KAPROS BURGONYAFŐZELÉK, FASÍRTTAL:
Hozzávalók:


fő a krumpli
főzelék:
1,5-2 kg burgonya
3-4 dl tejföl
3 db babérlevél
1 kisebb csokor kaporlevél

liszt




Fasírt:
30 dkg darált hús (sertés comb, de bármilyen jó)
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
sülnek a kisebb fasírtok
őrölt bors
őrölt kömény
majoránna

pici mustár
fűszerpaprika
1 db áztatott, kicsavart zsemle
1 db tojás
zsemlemorzsa
olaj


Elkészítés: A főzelékhez a burgonyát megpucolom, lemosom és apró kockákra vágom, majd felöntöm vízzel, beleteszem a babérleveleket, sót és puhára főzöm. Hozzáadom a kaporleveket is a vége felé.

habarás: tejföl, liszt, meleg főzeléklé
A nagy pohár tejfölben elkeverek 2 evőkanál lisztet csomómentesre, hozzáadok egy merőkanálnyi levet a főzelékből, majd ezzel behabarom a főzeléket és már készen is van.


krumplifőzelék
A fasírthoz a darált hús elkeverem a reszelt hagymákkal, tojással és áztatott kifacsart zsemlével, ízlés szerint fűszerezem. Egészen kis gombócokat szoktam formálni belőle, amit meghempergetek a zsemlemorzsába és utána ellapítom a tenyerem között, hogy fasírt formája legyen. 


(otthon ennél sokkal nagyobb fasírtokat ettünk, de nekem a kisebbek jobban tetszenek, mert szeretem a fasírt ropogós külsejét)

Olajban kisütöm, szalvétára szedem és a főzelékkel tálalom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése