2012. 07. 18.

MOGYORÓS RÁCSOS LINZER

Aki rendszeresen olvassa a blogot, az már biztosan észrevette, hogy szeretek fűszerezni és szeretem a sok ízt. Ez vonatkozik a süteményekre és az ételekre is, bár a most következő rácsos linzerből egyvalamit kihagyok: a mazsolát. Általában teszek bele, de a tetejére kerülő nudlik sodrásánál a mazsola nehézséget jelent, így most ez kimarad, viszont helyette rakok bele rengeteg grillázs mogyorót. Még a bon-bon készítésből maradt és egyhamar nem csinálok bon-bonokat, tehát nyugodtan elsüthetem.

Szinte már szégyenlem, hogy ilyen egyszerű sütiket készítek, de nyár van és  sajnos úgy alakult, hogy nincs munkám egészen szeptemberig, így aztán szerényebbek a lehetőségeim, nem lehet állandóan a mascarponés sütiket "nyomatni":) Na a sirámoknak vége, mert elég jól érzem magam itthon, értékelem, hogy azt csinálok, akkor kelek, amikor akarok, mindenre van bőven időm.

mogyorós rácsos linzer


MOGYORÓS RÁCSOS LINZER:
Hozzávalók:


25 dkg finom liszt
25 dkg grillázs mogyoró
30 dkg margarin
18 dkg cukor
2 db tojás
pici só
kevés őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
fél csomag sütőpor


5-6 dl házi sárgabarack lekvár


Elkészítés:  Egy nagyobb tálban a lisztet, mogyorót, puha margarint, fűszereket, sütőport összekeverem.  A tojásokat egy pohárban felverem egy keveset meghagyok a rácsok lekenéséhez a többit a tésztához keverem. Akkor jó, ha elválik az edény falától.

jó sok mogyoró van benne, dióval is jó, de a mogyorónak az illata, hát az mesés
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy lapos közepes méretű tepsit nagyon vékonyan kiolajozok, ebbe nyomkodom a tésztát úgy, hogy egy kis pereme legyen a lekvárnak.  A tésztából rácsnak meghagyom az 1/5 részét, nem kell többet.


mehet a sütőbe fél órára
A tészta tetejét vastagon megkenem lekvárral, majd vékony nudlikat sodrok és azt is rács formában lerakom. A rácsokat a félretett kevéske tojással lekenem majd az előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöm. (a nudliknál kisebbeket sodrok és egymáshoz illesztem őket, ha nem ér egészen a végéig, nem kínlódok vele, mert a sütés után úgysem látszik)




megsült, nyammmmiiii:)


Hagyom kihűlni és azután szeletelem fel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése