| natúr sertés szelet tejszínes zöldségekkel, rizzsel, | 
Hozzávalók:
| párolódnak a zöldségek | 
fejenként 1-2 szelet sertés tarja
(vagy bármilyen más hús is jó)
só
liszt
2 dl zöldség alaplé
olaj
zöldség raguhoz:
5-6 db sárga répa
2-3 db fehér répa
1 kis fej karalábé
3 evőkanálnyi kukorica
1 db vöröshagyma
2 dl főzőtejszín
| sülnek a húsok | 
bors
bazsalikom
3 karika citrom
1-2 db babérlevél
petrezselyem levél
liszt
olaj
köret:
3 dl rizs
petrezselyem
só
olaj
Elkészítés: Először a húst készítem el, mert annak kell a legtöbb idő. Vékonyabbra szeletelem a tarját, meghintem sóval és liszttel, majd kevés forró olajban hirtelen megsütöm mindkét oldalát.
Ezután zöldség alaplevet öntök hozzá, lefedem és puhára párolom, majd zsírjára sütöm és készen is van.
| tejszínes zöldséges ragu | 
A zöldség raguhoz a zöldségeket megtisztítom és apróra vágom. Kevés olajon először a hagymát majd a többi zöldséget is hozzáadom és megdinsztelem, majd fűszerezem, sóval, borssal, citrom karikákkal, babérlevéllel, bazsalikommal és felöntöm 1,5 dl vízzel. Lefedve puhára párolom. A tejszínt csomómentesre keverem egy kevés liszttel és behabarom, petrezselyem zölddel meghintem és ezzel a ragu is készen van.
Párolt petrezselymes rizzsel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése