2012. 07. 15.

SÁRGABARACKOS-MÁKOS-LINZER-PISKÓTA

Az éjjel nem sokat aludtam, a Guszti úgy gondolta, hogy lefőzi a sárgabarack cefrét, amivel ma reggelre készen is lett.

Ha Ő is sárgabarack akkor én is sárgabarack, hiszen most van a szezonja, ilyenkor kell sütni-főzni:)

Ma készült belőle egy sárgabarack leves és a következő süti.

sárgabarackos-mákos-linzer-piskóta

megsült
SÁRGABARACKOS-MÁKOS-LINZER-PISKÓTA:
az elősütött linzertésztát lekvárral megkenem
Hozzávalók:


linzerhez:
1 tojás
12 dkg vaj
18 dkg cukor
10 dkg zabpehelyliszt
20 dkg finom liszt

fél citrom reszelt héja
fél csomag sütőpor


piskótához:
3 tojás
3 evőkanál cukor
linzertészta, lekvár, mákos piskóta,
1 evőkanál liszt
pici só
fél citrom reszelt héja
fél csomag sütőpor
2 evőkanál darált mák
1 csomag vaníliás cukor
kevés őrölt fahéj


5 evőkanál sárgabarack lekvár
8-8 db sárgabarack, felezve, héja nélkül






Elkészítés: 

kivajazok egy nagyobb tortaformát, de bármilyen forma jó. Elkészítem a linzertésztát és belenyomkodom a formába, majd előmelegített 180 C fokos sütőben elősütöm 12 perc alatt.

Kiveszem a sütőből és sárgabarack lekvárral megkenem.
sárgabarackkal kirakom a tetejét
A piskótához a tojásokat szétválasztom és a fehérjéből kemény habot verek. A sárgáját a cukrokkal és citromhéjjal jól kikeverem, hozzáadom a tojás fehérjét, és beleforgatom óvatosan a többi hozzávalót is.
Rákanalazom a lekvár tetejére, majd a csupasz barackokat körbe belepottyantom, a maradék helyekre feldarabolt barackokat teszek.



Visszatolom a sütőbe és 180 C fokon készre sütöm, ez kb. 20-25 perc.

amikor megsült, leveszem a karimát
Hagyom kihűlni, majd a karimát körbevágom és leveszem róla, porcukorral meghintem és felszeletelem.


Fincsi lett:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése