2012. 06. 30.

HIDEG GYÜMÖLCSLEVES: SÁRGABARACKKAL, KÖRTÉVEL ÉS SZILVÁVAL

A hideg gyümölcsleves közül a meggylevest szeretem a legjobban, de persze mindegyik finom, ha a gyümölcsöt szeretjük amiből készül.

Majdnem egy kaptafára készülnek a leveseim, a fűszerezés szokott változni, pl. az ananászba tettem kardamom magot is, van amikor a szilvát vörösborral készítem illetve van amikor ánizst is rakok bele, de az alap leves az ilyen:


sárgabarack, vilmoskörte, szilva


a meggyleves, ugyanígy készül
fűszeres ananászleves
gyömbéres málnaleves részletesen 2012.07. bejegyzéseknél


HIDEG GYÜMÖLCSLEVES: SÁRGABARACKKAL, VILMOSKÖRTÉVEL, SZILVÁVAL:
Hozzávalók:


ízlés szerinti mennyiségben:
12-15 db sárgabarack (magozott)
6 db pink vilmoskörte (illatos legyen)
10 db szilva (magozott)
fél csomag vaníliás pudingpor
2 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál fruktóz (jó a cukor is)
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
1 citrom reszelt héja és leve
pici só


Elkészítés: A gyümölcsöket megmosom, kimagozom vagy kicsumázom, a körtének a héját is levágom, majd kisebb kockákra vágom őket.

Egy edényben vizet forralok, amibe rögtön bele teszem a fahéjat, szegfűszeget, citromhéjat, citrom levét, vaníliás cukrot, sót és a cukorfélét is.

Mikor elkezd forrni, csak akkor teszem bele a gyümölcs kockákat. Közben a tejszínben elkeverem a pudingport és ezt is hozzáöntöm a leveshez. Pár percet forralom, majd jeges-vízfürdőben kihűtöm.

Citromfű levélkével díszítve, hidegen tálalom.

ez még az ananászleves, de mindegyiket így csinálom:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése