2011. 06. 20.

RÁCSOS LINZER FINOMABBAN

Nemrég készültem el az új MÁKOS RÁCSOS LINZERREL és eszembe jutott, hogy még februárban csináltam egy isteni , gazdagon fűszerezett rácsos linzert, úgyhogy megosztom itt is, nemcsak a Mindmegettén:
jó fűszeres rácsos linzer:)
RÁCSOS  LINZER  FINOMABBAN:

Hozzávalók:

750 ml szilvalekvár         

25 dkg darált dió
25 dkg cukor
25 dkg ráma margarin
35-40 dkg finomliszt
1 db alma durvára reszelve
1 kiskanál őrölt fahéj
1 kiskanál őrölt gyömbér
1 kiskanál őrölt szegfűszeg
(van amikor egy pici ánizst is teszek bele)
2 maréknyi kandírozott narancshéj
1 maréknyi áztatott mazsola
1 db citrom reszelt héja
pici só
2 db tojás

Elkészítése: A lekvár és az egyik tojás felének kivételével a többi alapanyagot egy nagy tálban kézzel összegyúrom, majd fél órára visszateszem a hűtőbe pihenni.

A sütőt előmelegítem 175 C fokra.

Egy sütő méretű tepsi alját margarinnal kikenek.

Kiveszem a hűtőből a tésztát, kb. a 1/4 részét félreteszem a rácsokhoz, a többi tésztát a tepsi aljára nyomkodom. Mivel rengeteg lekvárt (egy nagy üveggel) fogok rátenni, így jó ha kézzel nyomkodok egy kis peremet , hogy a lekvár ne égjen a tepsi oldalára.


A maradék tésztából kézzel nudlikat sodrok, ezekből lesznek a rácsok a tetején.
Itt fog kelleni az a kevéske tojás, amit félretettem, mert a rácsokat megkenem a tojással, hogy ne matt legyen, hanem szépen csillogjon, ha kisült.



Valahogy így:))
Betolom a sütőbe és legalább negyven percig sütöm.
Csak teljes kihűlés után szeletelem fel téglalap vagy rombusz alakúra.





ebbe még egy kis ánizst is tettem 2012.10.16.

Azóta már kipróbáltam egy másik megoldást a tetején lévő rácsokra. Nem kézzel sodrom a nudlikat, hanem kinyújtom tésztaként, de nem túl vékonyra és derelyevágóval keskeny szalagokat vágok, ezeket teszem a rácsos linzer tetejére. A kapros túrós pite/lepény édesen és sósan blogbejegyzésemben képen is látható (2011.október)

Elkészítési idő:  2 óra
Nehézség:  könnyű

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése