2011. 06. 12.

Fényes és könnyű meggyes pite

A meggyes sütik elkészítése a leghálásabb szerintem, mert szinte mindenki szereti, szép a színe, megtartja a formáját a gyümölcs és rengeteg elkészítési módja van.

Ma egy egyszerű kevert tésztából készített joghurtos pitét készítek, a gyümölcsöt csak belepotyogtatom.

JOGHURTOS  MEGGYES  PITE :


Hozzávalók:  egy nagy tepsihez


4 db tojás
4 dl cukor
2 dl búzadara
5 dl finomliszt
1 cs sütőpor
1 cs.vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
15 dkg olvasztott margarin
375 g natúr joghurt
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 ü. meggybefőtt vagy 0,4 kg friss meggy
2 dl házi baracklekvár
1 marék mandula lapocska





Elkészítése:
Egy nagy tálba a tojásokat a cukrokkal, olvasztott margarinnal és egy pici sóval géppel kikeverjük, addig amíg szépen kivilágosodik. Beleöntjük a joghurtot, citromhéjat, lisztet, darát , fahéjat és sütőport is. Ezzel simára keverjük.  Kibéleljük sütőpapírral, ebbe kanalazzuk az összes tésztát, szétterítjük egy spatulával és szépen sorba belepotyogtatjuk a magozott meggyszemeket.
A sütőt 175-180 C fokra előmelegítjük, majd betoljuk és kb. 20 perc múlva kivesszük, hogy a lekvárt rákenhessük. A lekvárt egy bögrében megmelegítjük, egyszerre ráöntjük az egész tésztára, mert így gyorsabban tudjuk elsimítani az egész tészta felületén. Meghintjük mandula lapokkal és visszatoljuk a sütőbe még további 10 percre.

Kihűlés után szeleteljük.

Természetesen lekváros kenés nélkül is nagyon finom, akkor csak szórjuk le porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése