2011. 06. 21.

LECSÓS SERTÉS SZELET

Éjjel dolgoztam így délelőtt aludnom kellett, ha nem alszom eleget akkor homályosan látok. Délután kettő körül ébredtem, farkas éhesen. Valamit gyorsan ki kell találnom ebédre, talán a legegyszerűbb a LECSÓS SERTÉS KARAJ, amihez minden van itthon, úgyhogy neki is kezdek.



Hozzávalók: 2 személyre
Fejenként 2 db sertés karaj
1 db nagy vöröshagyma
3 db paradicsom
3 db paprika
só, bors, majoránna, olaj
kolozsvári szalonna


Körethez:
2 dl hosszú szemű rizs
4 dl forró víz
só, olaj, petrezselyem levél






Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfolom, megsózom, behintem liszttel.
Előveszek két fedeles serpenyőt. Az egyik aljába kevés olajat melegítek, ebbe kerülnek a hússzeletek, melyek mindkét oldalát megsütöm hirtelen. Amíg a hús sül, addig a paprikát, paradicsomot, szalonnát és hagymát feldarabolom. Az egészet rádobom a húsra, fűszerezem, majd fedő alatt kis lángon készre főzöm.

A körethez a rizst megmosom,lecsöpögtetem. A másik fedeles serpenyő aljára egy kevés olajat öntök, erre kerül a rizs amit sózok és egy pár percig pirítom, de nem addig, hogy leragadjon. Legjobb ezután 2 szeres mennyiségű forró vízzel felönteni, a lángot takarékra venni és fedő alatt készre párolni. 5 perc után a láng alatta teljesen elzárható.



Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: Könnyű

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése