2011. 06. 26.

EPRES TÚRÓS BARACKOS SÜTI

Ez a 6. epres túrós sütemény amit most egy kis sárgabarack lekvárral variálok.
"Szedd magad" akcióban voltunk Törökbálinton sárgabarackot szedni. Főztem is be 30 üveg lekvárt belőle.Tudom akinek kertje van annak ez nem sok, de nekem minden szem gyümölcsöt meg kell vennem, sem kertünk sem telkünk nincsen erre a kevéskére is büszke vagyok:))




EPRES TÚRÓS SÁRGABARACKOS SÜTI:
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg ráma margarin
18 dkg cukor
40 dkg liszt
1 evőkanál tejföl
1 citrom reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor
1 db tojás
1 cs.sütőpor



Töltelék:
50 dkg túró
2 dl tejföl
4 db tojás
5 evőkanál cukor
1 cs.vaníliás cukor
2 evőkanál búzadara


barack lekvár és 25-30 dkg eper (lehet fagyasztott is, de akkor előtte engedjük fel)


Elkészítés: A tésztához a puha margarint összekeverem a többi hozzávalóval, majd fél órára hűtőbe teszem.
Amíg várakozok elkészítem a krémet: A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. Egy másik nagyobb tálba áttöröm a túrót, belekeverem a tejfölt, a tojássárgákat a cukrot,citromhéjat és búzadarát. Kanállal összekeverem, majd a legvégén beleforgatom a felvert tojáshabot is.

A tésztát kiveszem a hűtőből. A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy 32 x 35 cm-es közepes méretű tepsi alját margarinnal vékonyan kikenem. Ebbe nyomkodom bele a tésztát úgy, hogy a széleinél képezek egy kis peremet is, hogy a töltelék ne égjen a tepsihez. Betolom a sütőbe és 10-12 percig elősütöm. Még melegen ráöntöm a túrós krémet, ebbe potyogtatom bele az eperszemeket és a köztes helyekre sárgabarack lekvárt kanalazok.
Visszatolom a sütőbe és 35-40 perc alatt készre sütöm.
Hagyom teljesen kihűlni és utána szeletelem fel négyzetekre.


Hamar elfogyott, pedig csak hárman vagyunk, de úgy ettük, mint a sáskák.:)

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézségi fok: könnyű

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése