2011. 06. 26.

EPRES TÚRÓS HABOS TORTA ZÖLD PISZTÁCIÁVAL

Nem bírom abbahagyni az epres és túrós sütik készítését. Azt hiszem ez a 6. variáció amit most leírok ide, a tésztája ugyanolyan mint a többi habsapkásnak és nagyon könnyű elkészíteni:

EPRES TÚRÓS HABOS SÜTI ZÖLD PISZTÁCIÁVAL SZÓRVA:
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg ráma
18 dkg cukor
40 dkg liszt
1 tojás
1 evőkanál tejföl
1 citrom reszelt héja
1 cs.vaníliás cukor
1 cs.sütőpor



Túrós krém:
50 dkg túró
4 db tojás sárgája
3 evőkanál búzadara
1 kiskanál ánizsmag
1 cs. vaníliás cukor
4 evőkanál cukor
30 dkg eper szeletelve


Tetejére: 
4 tojás fehérje
7 evőkanál cukor
pici só


Díszítésre:
durvára darált zöld pisztácia








Elkészítés: A tésztához a puha margarint összekeverem a többi hozzávalóval és fél órára hűtőbe teszem.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy közepes méretű 32 x 35 cm-es tepsit vékonyan kikenek margarinnal.
A túrós krémhez egy tálba áttöröm a túrót, összekeverem a többi hozzávalóval.
Az epret felszeletelem. Nem szükséges szeletben, lehet egész eperszemeket is használni, de nekem csak 30 dkg eper volt itthon.
A tésztát belenyomkodom a tepsibe, 12 percet elősütöm, majd még melegen beleöntöm a túrós tölteléket. Eperszemekkel kirakom a tetejét. Visszatolom a sütőbe és 30 percig sütöm.
A tojás fehérjéket a cukorral és egy pici sóval kemény habbá, inkább habcsókká verem. Ezt a habot kenem a sütőből kivett sütemény tetejére. Pisztáciával is meghintem.


Visszatolom a sütőbe, a hőmérsékletet visszaveszem 160 C fokra és legalább 10-15 percig sütöm a tetejét.

Teljes kihűlés után, vizes késsel felszeletelem négyzet alakúra.



Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézségi fok: könnyű

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése