Tegnap amikor a fagyasztóból elővettem a szűzérmét, még nem tudtam, hogy mit fogok csinálni belőle, kacérkodtam a tejszínes-ananászossal, de aztán egy férfiasabb sült hús mellett döntöttem.
Tök egyszerű, de komolyan mondom, hogy ünnepi ételnek is beillik, olyan szép lett tálaláskor, a "kis szörnyeteg".
| egyben sült szűzpecsenye, baconbe bugyolálva, fűszeresen, zöldséges rizzsel | 
BACONBA BUGYOLÁLT SERTÉSSZŰZ EGYBEN, FŰSZEREKKEL:
Hozzávalók:
1 csík szűzérme
| olyan mint egy pörölyös cápa:), olajban megpirítom | 
3 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
durvára darált színes bors
kakukkfű
Himalája só (csak ez van most itthon)
olaj
Körethez:
4 dl rizs
2 dl vegyes zöldség
7,5 dl víz
só
olaj
Elkészítés: A szűzérmét megmosom, letisztítom, majd kevés forró olajban, serpenyőben pár perc alatt minden oldalát megpirítom.
| a megpirított húst bacon szalonna szeletekre rakom, megfűszerezem és bebugyolálom | 
| tepsibe teszem, kevés olajjal meglocsolom, lefedem és mehet a sütőbe | 
| 70 perc sütés után, a fóliát leveszem és visszatolom a sütőbe | 
| megsült, olyan mint egy "kis szörnyeteg" vagy egy hal:) | 
Pár perc pihentetés után szeletelhető.
A körethez olajban megpirítom a zöldségeket, majd a megmosott , lecsepegtetett rizst is hozzáadom, pár percig kevergetem, majd forró vízzel, (ami majdnem a duplája mennyiség, mint a rizs), felöntöm, lefedem és hagyom, hogy magától elkészüljön. A lángot 1-2 perc után kikapcsolom alatta.
| a köret: zöldséges rizs | 
Fincsi házi kovászos uborkával ettem, már lassan nekikezdhetek a következő adagnak, mert nagyon fogy:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése