Igen, ez így van! A tejföl szinte mindenhez jó, a túró meg azért kell, hogyha hirtelen sütit akarok csinálni, akkor legyen mihez nyúlnom.
Na, természetesen ma is volt túró ezért egy hagyományos süti következik, persze úgy ahogy én csinálom:)
Ma reggel éppen sárgabarack lekvárt bontottam fel, ezért szinte adta, hogy Rákóczi túrós legyen, (az epret meg megeszem én).
| Rákóczi túrós | 
RÁKÓCZI TÚRÓS SÜTI:
| tészta, tojásfehérje és töltelék | 
Tészta:
25 dkg margarin
1,5 dl tejföl
35 dkg liszt
13 dkg cukor
1 db tojás
1 citrom reszelt héja
pici só
1 csomag sütőpor
Töltelék:
0,5 kg túró
2,5 dl tejföl
3 evőkanál búzadara
| túrós töltelék, összekeverés előtt | 
1 citrom reszelt héja
2 marék aszalt ribizli (vagy mazsola)
fél csomag vanília pudingpor
cukor - ízlés szerint de nem kell sok, mert a barack lekvár édes
sárgabarack lekvár
Tetejére:
4 tojás fehérje
30 dkg cukor
pici só
1 kiskanál ecet
Elkészítés: A tésztához a puha margarint összekeverem egy nagyobb tálban a többi hozzávalóval, majd egy közepes méretű tepsibe nyomkodom.
| az elősütött tésztát baracklekvárral megkenem | 
| erre kanalazom a túrós tölteléket | 
| a tojáshabot jó keményre felverem | 
| berácsozom és a közöket baracklekvárral kitöltöm | 
A hőmérsékletet visszaveszem 100 C fokra.
| ez mindig siker:) | 
| 1 szeletke Rákóczi túrós | 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése