2012. 06. 01.

FÁNK, AMERIKAI FÁNK, DONUT, FORMÁBAN SÜTVE

Ma megleptem magamat egy fánksütő lappal és természetesen rögtön kipróbálom:) Ennél a megoldásnál csak kevéske olajat kell a formába kenni ezért szívesebben kezdek neki.

fehér csokis és tejcsokis amerikai fánkok


AMERIKAI FÁNKOK FEHÉR- ÉS TEJCSOKI MÁZZAL:
Hozzávalók:
a megkelt tészta és a fánksütő lap
24 db-hoz
0,6 kg finomliszt
2 db tojás
10 dkg cukor
10 dkg margarin
1 csomag száraz élesztő (zöld)
4 dl langyos tej
vanília roma
1 citrom reszelt héja
őrölt fahéj

Díszítéshez:
5 dkg tejcsoki
5 dkg fehér csoki
díszítő cukorgolyó


Elkészítés: Kenyérsütőben készítem, mert így a legegyszerűbb, minden hozzávalót belerakok és 1,5 órás keverő, kelesztő programra állítom. A kapott tészta lágy és rugalmas.

ez az első adag, egy kissé többet tettem bele, így szép magasak lettek a megsült fánkok


Amikor elkészült, a sütőt 220 fokra előmelegítem.

A fánksütő lap formáit beolajozom, mindegyik mélyedésbe teszek a tésztából, majd betolom a sütőbe és 12 perc alatt készre sütöm.  Kiborítom a megsült fánkokat egy tálcára, a tészta maradékát elosztom újra a kiolajozott formákba és újra megsütöm.

első adag megsült, a második adag már kevesebb, így a fánkok is vékonyabbak


A csokikat egy-egy pohárba tördelem, kevés olajat öntök hozzá, majd a kikapcsolt, de  még meleg sütőbe visszateszem pár percre, majd kiveszem , simára keverem és a bekenem a fánkok tetejét, majd cukorral meghintem.


Amíg a fánkok keltek, addig elkészítettem a zöldséges rizses húst.

zöldséges rizses hús
ZÖLDSÉGES RIZSES HÚS:
Hozzávalók:
0,5 kg tarja kisebb kockákra vágva
1 db hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom apróra vágva
1 db paprika apróra vágva
5 dkg húsos szalonna apróra vágva
őrölt bors
bazsalikom

fűszerpaprika
5 dl rizs
30 dkg vegyes zöldség
zsiradék


Elkészítés: A hagymát olajon megfuttatom, majd hozzáadom a szalonnát, a paprikát, paradicsomot és a húst is, kevergetem, pirítom, fűszerezem, majd kevés vizet aláöntök és lefedve puhára párolom.

Ezután hozzáadom a megmosott rizst és a zöldségeket, utána fűszerezem, pirospaprikát is adok hozzá, majd 7,5 dl vízzel felöntöm, pár percig forralom, majd lefedem és takarék lángon addig főzöm, amíg a rizsszemek teljesen magukba szívják a nedvességet.

Tálaláskor finom a tetején a reszelt sajt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése